Korneliske Ykes II, De Palingaak van Heeg

16 juli 2016

in Aankondigingen

Het seizoen 2016 is begonnen met de uitbreiding van het bestuur van Stichting De Palingaak. Anje Kuik en Rinus Grondsma zijn palingaaktoegetreden. Walter van de Ven heeft afscheid genomen als bestuurslid, wat hij sinds 2010 is geweest, omdat hij minder dan voorheen in Friesland verblijft, maar blijft gelukkig als vrijwilliger bij de aak betrokken.

De groep vrijwilligers is groter geworden en het altijd hechte enthousiaste team is op volle kracht vooruit begonnen aan een succesvol nieuw seizoen. Er wordt volop gevaren om de bemanning (verder) te trainen. Ot van der Bend is met zijn 15 jaar onze jongste vrijwilliger en bemanningslid en heeft de aak al behoorlijk in de vingers. Ook zijn vader en moeder hebben hun plekje in de groep al gevonden. Ben jij ook benieuwd of het iets voor jou is? En zie jij jezelf al als schipper op de aak…?

Meld je aan bij één van onze vrijwilligers of stuur een mailtje. Wij verwelkomen je graag in ons midden!

De donderdagavonden zijn begonnen en iedereen kan opstappen voor een avondvaart (kaartjes zijn verkrijgbaar bij de VVV in Heeg). Het is verheugend om te kunnen vertellen dat de boekingen dit jaar zijn toegenomen. Gezelschappen tot 12 personen kunnen een eigen arrangement maken om te varen met de palingaak.

Het standaard arrangement is net als voorgaande jaren: 4 uur varen vanuit Heeg (vaste ligplaats) € 530,00 incl. 6% btw en inclusief bemanning. Catering naar wens te regelen.

Wilt u met uw bedrijf, op uw familiedag of met uw vereniging of club ook een zeiltocht op dit unieke schip dan kunt u dat laten weten via de website www.palingaak.nl of per email email hidden; JavaScript is required.

Caroline Jonkhart

Vrijwilliger sinds 2005