It Pikepoltsje

16 september 2016

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!
Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg
www.itpikepoltsje.nl

Welkom
Na de zomer komen Hanna Wytske van Netten, Luco Teake Potma, Marijn Scheffer, Fokke van Ommen en Benthe Koopmans gezellig bij ons spelen. Dat vinden we heel fijn en we wensen jullie een hele plezierige tijd toe op it Pikepôltsje!

Naar de kinderboerderij
Vlak voor de vakantie was het zover, de kinderen hadden er al heel veel zin in! De weersberichten waren niet denderend, maar vooruit, “we binne net fan sûker”. Het viel allemaal reuze mee, we konden het niet beter treffen met het weer! We waren het hek nog niet door of de kinderen waren al bij de speeltoestellen.
Wat hebben ze zich vermaakt! Op de glijbaan, de zandbak met takel, de schommel, de draaimolen, de grote vriendelijke koe, de wipkip en op de tractor.

Het was dat de peuters dorst hadden, anders hadden ze geen “pypskoft” genomen. Het viel Bram trouwens toch wel wat tegen. Er was niet eens appelgebak….
Toen de chips op was, zijn we naar de dieren gegaan, maar daarvoor kwamen we langs een prachtige tractor. Iedereen wilde wel even boer Bakker zijn!
Daarna naar de geitjes, de ezel, de konijnen, de kippen, de varkens en de pauw. Ze waren er allemaal!

springkussen

springkussen

Het grote springkussen was ook geweldig en de kabelbaan, tja dat was in eerste instantie echt Jort zijn favoriet!
Jelmer en Bram vonden het ook allemaal wel mooi, maar ja die tractor hè? Dus die zijn nog even met Jelmer zijn heit naar de tractor gegaan!

Toen vroeg juf wie er zin in een ijsco had en in no time waren we weer terug bij de ingang.

Moe gespeeld en helemaal tevreden zijn we met de auto terug gegaan. Wat een mooie morgen! En toen we weer in Heeg waren, viel het water met bakken uit de lucht.

Afscheid juf Mies
bloemtje
Na heel veel jaren “trouwe dienst” heeft Mies aangegeven dat ze na de zomer plaats wil maken voor een andere hulpjuf. Al die jaren heeft ze met juf Ria en later met mij (Geeske) de peuters een geweldige tijd bezorgd. Mies heeft een heel groot hart voor alle peuters uit Heeg en bij Mies kan altijd heel veel! De kinderen zijn altijd heel “wiis” met haar! Donderdag 14 juli hebben we Mies in het zonnetje gezet. Met wat drinken en oranjekoek hebben we de ochtend feestelijk afgesloten. Er waren bloemen en cadeaus. De peuters hebben een prachtig cadeau gemaakt en gegeven! Zo kan juf Mies nog eens terug denken aan al die mooie jaren bij de peuters. Heel erg bedankt voor je jarenlange inspanningen bij de peuters in Heeg!