HO! Net yn ‘e kliko!

8 oktober 2016

in Overig nieuws

Eén jaar campagne

Op vrijdagavond 2 september sloten we 1 jaar campagne af in de feesttent. Een echte afsluiting was het niet want de gemeente moet de eindmeting nog doen. Met een filmpje lieten we een terugblik zien op de activiteiten van het afgelopen campagnejaar. Acties, winnaars, resultaten…. Het filmpje is te vinden op www.duurzaamheeg.nl en www.honetynekliko.frl.

Geen zwerfbekers meer?

zwerfbeker bouwer

zwerfbeker bouwers

Het geeft heel wat rommel, zo’n dorpsfeest. Het feest is nog niet begonnen of het gras en de vloer liggen vol met plastic bekers. Het campagneteam zag daarin een leuke uitdaging. Twee enthousiaste bouwers maakten een aantal bekerbuis-houders. Vrijdagavond werden ze aan de feestgangers aangeboden met de oproep de lege bekers in de buizen te gooien in plaats van op de grond. Of het geholpen heeft? Laten we maar zeggen dat je voor bepaalde dingen gewoon wat jaren uit moet trekken…….

Straatprijs

Van één straat in Heeg hadden alle bewoners zich aangemeld als deelnemer: De Daam. Een kleine straat, maar toch.  De bewoners werden verrast en beloond, mits ze natuurlijk de sticker op de container hadden geplakt. Een goede zaak, de campagne, vinden ze. Vooral de kinderen zijn flink fanatiek in het afval scheiden en in het oprapen van zwerfafval. Van harte gefeliciteerd en ga zo door!

En de laatste winnaar van dit campagnejaar is……
Josefien Koenen!

Bestuurslid van Heech yn’t Findel Arjen Zijlstra trok het winnende nummer. Josefien is een echte kringloper, altijd in de weer met hergebruik van spullen en materialen. Veel vrouwelijk Hegemers kennen haar als initiatiefneemster van de kledingruilbeurzen in It Heechhus.
Dik verdiend die prijs Josefien, veel plezier er mee!

En stoppen we nu met afval scheiden? Welnee, we gaan gewoon door, toch??!?!

 

kliko