Nieuws uit de Dorpstuin

7 oktober 2016

in Dorpstuin

Nazomer

De zomer was zo zo maar wat hebben we een nazomer gekregen. De tomaten hebben heerlijk kunnen rijpen in de zon, de pruimen en dorpde appels waren heerlijk zoet en de kolen… tja, de kolen. Die zijn opgegeten door de rupsen. Volgend jaar misschien toch maar een net er overheen spannen.

En voor het eerst hebben we een aantal paprika’s kunnen oogsten. Gewoonlijk heb je daar een kas voor nodig maar door de extra lange zomer hebben ze ook bij ons voldoende kunnen rijpen.

En zelfs de aardbeiplanten zijn aan een tweede leg begonnen. Het zijn er niet veel, maar toch. Lekker zoet.

Heerlijk Heech

dorpstHet is al een paar maandjes geleden maar nog krijgen we de vraag of die lekkere siropen die we tijdens Heerlijk Heech verkochten nog te koop zijn. Helaas, we waren op dezelfde dag al uitverkocht. Maar de vlierbloesemsiroop en rabarber-aardbei-siroop komen vast weer terug volgend jaar.

Bessen, bessen en nog eens bessen

De fruitstruiken die we vorig jaar november hebben aangeplant, hebben dit jaar al rijk gedragen. Samen met de dorpstuplanten die we al hadden, hebben we een mooie oogst gehad. Freya Zandstra heeft van de oogst heerlijk jam gemaakt. We hebben een prijsvraag op Facebook gezet met de vraag welke vruchten zij erin verwerkt heeft. Niemand had het juiste antwoord want het waren wel zeven verschillende soorten! Maar de inzenders die er dichtbij zaten, hebben een lekkere pot jam mogen ophalen in de dorpstuin.

IJs met blauwe bessen uit de Dorpstuin

Een leuke samenwerking. Thijs van der Kaaij van Wymbrits Ijsmakers heeft deze zomer een deel van de blauwe bessen verwerkt in zijn ijs. We hebben hem mogen proeven tijdens een van de zomermarkten: superlekker. Wordt wat ons betreft vervolgd.

Help mee!

dorpstuinWil je meehelpen om Heeg groener te maken? Het maakt niet uit of je soms of vaak kunt. Deze zomer hebben we zelfs hulp gekregen van toeristen. Zoals Ida, die een vakantiehuis heeft op de Gouden Boaijum. Ze heeft twee middagen meegeholpen en als dank een vers geoogste knoflook, sla en allerlei verse kruiden meegekregen.

Ook in de herfst zijn we actief. Meld je aan als vrijwilliger. Je hoeft geen groene vingers te hebben. Er is altijd van alles te doen bij de groentetuin achter Talma State of bij It Heechhûs. Het is leuk, gezellig en leerzaam.

Enthousiast? Stuur ons een mail:

email hidden; JavaScript is required. Volg ons op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de dorpstuin? Volg ons op Facebook:

https://www.facebook.com/DorpstuinHeeg