Nieuws vanuit Talma State

8 oktober 2016

in Talma State

Findelier bingo Talma

Findelier bingo Talma

Heeg heeft de jaarlijkse findeliersdagen weer achter de rug, en wat was het gezellig! Ook voor de bewoners in Talma State was het feest met de traditionele bingo. Prachtige prijzen, mogelijk gemaakt door de ondernemers uit Heeg, waren er te winnen. De bewoners werden ontvangen met koffie en gebak. Na afloop kon iedereen nog even nagenieten met een borreltje of fris. Er was deze middag een grote opkomst, ook mensen buiten Talma State schoven gezellig aan. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Kortom, volgend jaar maar weer.

Boottocht

Boottocht

De boottocht, die jaarlijks gehouden wordt, vond dit keer plaats op 5 september. Gelukkig hebben we een prachtige nazomer gehad, want we hadden schitterend weer. De zonnebril, zonnebrand en hoed konden mee. De bewoners die tijdelijk in Koudum, Sneek, Bolsward en IJlst wonen, waren voor deze middag ook mee. Om 13:30 uur vertrok de boot. Vanuit Heeg ging de route richting IJlst, Sneek, richting Joure, Langweer en via Jeltesleat weer naar Heeg. Een prachtige tocht, waarbij de bewoners zichtbaar genoten.

Start bouw

Start bouw

Start van de Bouw!

Na maanden van slopen is het dan eindelijk zover, de ‘start van de bouw’! 41 duurzame woningen zullen er gebouwd worden door van Wijnen.
Talma State, van Wijnen en Elkien hebben de handen in een geslagen om hier een feestelijke middag van te maken.
Op vrijdag 16 september heeft de 100 jarige mevr. Smit de gaskraan dichtgedraaid, als openingshandeling van de start.

We gaan tenslotte voor energie neutrale woningen. Bewoners uit Koudum, Sneek, Bolsward en IJlst en overige genodigden waren hier allen bij aanwezig. Bij de officiële handeling was het tijd voor champagne!

Want we hebben wat te vieren. Voor de bewoners was er ’s avonds nog een gezamenlijke broodmaaltijd. Want wat is het fijn als je elkaar allemaal weer even ziet en bij kunt praten.

Waarschijnlijk heeft u het kabaal al wel gehoord, want afgelopen maandag zijn ze begonnen met hijen. We moeten nog even geduld hebben voordat de woningen klaar zijn, maar dan staat er ook wat. We houden u op de hoogte!

Wij zijn de zomerdagen goed door-gekomen in Talma State. Op zijn tijd werden er verkoelende ijsjes of smoothies uitgedeeld, waar we in de bloeiende dorpstuin van konden genieten.

Onze dank gaat ook naar de vrijwilligers uit, die in deze weken geregeld met de bewoners buiten gingen wandelen, of hielpen bij de zomeractiviteiten.

 Met een vriendelijke groet vanuit Talma State
Lysbeth vd Meer

 Patyna