Bridgeclub Heeg

24 december 2016

in Bridgeclub Heeg

Er komt weer een bridgecursus voor beginners.

Er heerst een hardnekkig misverstand dat bridgen zo moeilijk is. De basisregels leer je in één avond. Daarna is het alleen maar leuk en gezellig. Maar je blijft de rest van je leven nieuwe ervaring op doen. Dat maakt het juist zo leuk. Daarom verveelt het ook nooit.

 Bridgen doe je met een vaste partner. Het spel begint met het bieden. Samen probeer je uit te vinden hoeveel slagen je kunt maken. De hoogste bieders mogen het spel spelen. Haalt dat paar het beloofde aantal slagen of meer, dan verdienen ze punten. Krijg je minder, dan krijg je strafpunten. De punten die jij krijgt, krijgt de tegenstander ook, maar dan in de min.
Het bieden leer je op de cursus. Daar zijn bepaalde regels voor.
Na het bieden volgt het uitspelen. Daar zijn allerlei slimme trucs voor. Ook die leer je op de cursus. De ervaring leert ons dat de cursisten van een paar jaar geleden nu al aardig hoog staan in de A-lijn. Dus er is hoop.

Onderstaand bericht van Piet Teerenstra vanuit Groningen:

In januari start de Bridgeclub Heech weer met het geven van een bridgecursus voor beginners.
Er hebben zich reeds een aantal mensen gemeld, maar er kunnen nog wel een paar cursisten bij.
Start: maandag 2 januari 2017. van 19:30 tot 21:30. Locatie: It Heechhûs. Kosten €55,00 voor tien lessen, verzorgd door Ineke Schippers.
Dus, heb je altijd al eens bridgen willen leren, maar het is er nooit van gekomen, meld je dan aan
bij: Renske van der Werf  of bij Domien Flapper
Mei groetnis, Piet.

Hieronder de einduitslag van de eerste competitieronde. De onderste twee paren van de A-lijn degraderen. De bovenste twee van de B-lijn promoveren.

Hessel Huismans