Nieuws vanuit Talma State

24 december 2016

in Talma State

Beste dorpsgenoten,

Overal waar ik kom hoor ik: “wat gaat het snel met de bouw van Talma!”
En dat is ook zo, wat kunnen ze snel bouwen tegenwoordig. Van Wijnen geeft aan dat ze mooi op schema liggen, met het ene lopen ze wat in het voor en met het andere wat in het achter maar dat is te overzien en nog in te halen. O.a. het metselen stond al eerder op de planning. Als we geen extreem weer krijgen komt het helemaal goed en is oplevering in april zeker haalbaar.

Plannen worden er gemaakt over het tuinplan, ook de dorpstuingroep van Heeg praat hierin mee. Zo wordt het weer iets van ons allemaal.

In december zullen de eerste gesprekken plaats vinden met betrekking tot appartement toewijzingen aan de bewoners die nu tijdelijk elders verblijven maar weer terug komen. Ook kunnen alle mensen die op de wachtlijst staan in december een uitnodiging verwachten voor een informatie moment in Talma State. Er is veel belangstelling voor wonen in Talma State, er staan nu een kleine 50 op de wachtlijst.

Ondanks dat we maar met een klein kluppie zijn, gebeurt er toch van alles in Talma State. Breien, klaverjassen, bingo, samen zingen, het gaat allemaal gewoon door.Ook de peuters zijn langs geweest om hun zelfgemaakte lampion te laten zien, dit wordt altijd erg gewaardeerd door onze bewoners. Het is ook een prachtig gezicht, al die feestelijke lampions en de stralende gezichtjes van de peuters.

Tjitte Muizelaar, de zingende verhalen verteller was ook een groot succes. Alle bewoners waren dan ook allemaal present, op die paar na die iets anders gepland hadden. Ook de gymnastiek gaat ondanks dat we maar met weinig zijn gewoon door, met een keer in de maand een echte gymnastiek juf, en de andere drie keren gaan de welzijnsmedewerkers samen met de bewoners hun beste beentje voorzetten.

Sinterklaas                                     

Op 1 december hebben we een ouderwets Sinterklaasfeest gevierd, samen liedjes zingen, een verhaal en natuurlijk cadeautjes en gedichtjes. Wat een gezellige middag hebben we gehad in het Atrium met de bewoners en familieleden.

Viering hoogste punt

23 december is een bijzondere dag. We vieren het hoogste punt van de nieuwbouw, dit doen we met alle bewoners, van hier, maar ook van om útens. Met aansluitend een heerlijk kerstdiner. Dit is tevens ook de laatste keer dat we van De Fûke gebruik kunnen maken, dan gaat ook dat stukje Talma vernieuwd worden. Dit is met weemoed in het hart. Maar we krijgen weer iets moois er voor terug .

Kerst en Oud & Nieuw

Tweede kerstdag hebben we een gezamenlijk kerstontbijt aan een feestelijk gedekte tafel in het atrium. Oudejaarsdag wordt ook speciaal, met een quiz en natuurlijk met verse oliebollen.

Ons dorp Heeg

Wat we erg leuk vinden is dat we bij activiteiten soms worden verrast door een buurtbewoner die gezellig aanschuift en mee doet. We vragen alleen een bijdrage voor de koffie. Zou u eventueel belangstelling hebben voor ons activiteitenprogramma, de receptioniste geeft u graag het programma voor de komende maand.

Met een hartelijke groet vanuit Talma State,

Foekje, Grytsje en Gelbrig.