De Veer van Nicke Kiewiet

29 januari 2017

in De Veer

Als trouwe lezer van de veer, kwam het wel heel onverwachts dat de veer via Aletta nu mijn kant op komt. Leuk Aletta, Merci!

Ik ben een echte Groningse. Geboren in Veendam en opgegroeid in Oude Pekela. Oude Pekela is een dorpje in Noordoost Groningen, ook wel bekend van de strokartonindustrie en tegenwoordig van de hennepverwerking. Een hele gelukkige jeugd heb ik in Oude Pekela gehad met mijn ouders en broer Jeffrey; vrijheid & blijheid.

Na de lagere school deed ik de MAVO en rolde ik in mijn eerste bijbaan. Werken in een zorgcentrum voor ouderen. Samenwerken met mijn vader in de centrale keuken. Het zinnetje: “Nooit met lege handen lopen”, gooi ik mijn eigen huishouding er nog regelmatig in.

Om het weekend en in de vakanties stond ik daar in de keuken aardappels te pitten, toetjes op te maken, broodbakjes vullen en af te wassen. Op zondag deed ik dit met hele kleine oogjes omdat het uitgaansleven in Winschoten wel heel gezellig was. In Groningen deed ik de MDGO-CCD (Consumptieve Civiele Dienst), een vanzelfsprekende actie vond ik dit door mijn ervaring in het zorgcentrum.

Dit heb ik afgemaakt, maar was toch niet mijn ding. Verpleegkunde dat was de volgende actie. Studeren in Leeuwarden aan de HBO-V. Super! Mijn ouders kochten een huis in Leeuwarden en daar heb ik met 2 vriendinnen vier jaar samengewoond. De huishouding liep op rolletjes, de taken waren goed verdeeld en er was tijd over om te studeren en te stappen. In Ljouwert, discotheek Fire, heb ik mijn liefde Christiaan ontmoet.

Voor mijn eerste baan als verpleegkundige ging ik naar Blaricum, Ziekenhuis Gooi-Noord. Waar ga je dan wonen? In Lelystad! Christiaan en ik gingen samenwonen in Lelystad, want zo woonden we tussen Oudehaske (Chris zijn werk) en Blaricum in.

Ik ging aan de slag op de Short Stay afdeling; korte opnames met veel diversiteit, zoal; liesbreuk, cataract (oogaandoening), spataders verwijderen… in het weekend was deze afdeling gesloten. Heel fijn vond ik dat, want dan was er weer ruimte om naar Groningen te gaan. Oost West Thuis Best.

Na anderhalf jaar ging ik werken op de kinderafdeling in Blaricum, in het WKZ (Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht) heb ik mijn kinderaantekening behaald. De diplomering was een feestje want op die dag kreeg ik ook te horen dat ik in het Antonius Ziekenhuis was aangenomen. Fantastisch! Weer wonen in het noorden! Zo zijn Christiaan en ik in Heeg beland.

Werken met zieke kinderen en hun ouders doe ik nog steeds in het Antonius Ziekenhuis en in thuiszorg. in de thuiszorg geef ik verpleging en verzorging aan zieke kinderen thuis en begeleiding aan ouders.

Christiaan en ik zijn inmiddels een klavertje vier rijker: Sterre (13), Lien (11), Joes en Tijl (6). Sterre heeft haar plekje op het RSG gevonden en Lien, Joes en Tijl voelen zich helemaal happy op de Jozefschool.

Mijn hobby’s zitten op moment in het vat, wel word ik blij van zingen (onder de douch), wandelen met mijn trouwe viervoeter (+ een fijn gesprek met Rineke) , muziek, musicals en op vakantie gaan.

De veer geef ik door aan mijn favoriete tante: Rineke Rumph!