It Pikepoltsje

29 januari 2017

in It Pikepôltsje, Overig nieuws

Wolkom

Rowena, van harte welkom op it Pikepôltsje! Fijn dat je bij ons komen spelen en we wensen jou een gezellige tijd bij ons toe. Ylsa wordt in februari 4 jaar en gaat dan met Klaas Douwe mee naar school. Heel veel plezier in je nieuwe klas Ylsa en tot ziens! Ook Iris viert in februari haar verjaardag, dan wordt ze 3 jaar. Allebeide van harte gefeliciteerd!

Téma winter

Als we op een morgen wakker worden in een witte wereld of als “de redens út it fet kinne” passen wij ons programma gauw aan! Wat zou het mooi zijn om weer eens op het ijs te staan of een sneeuwpop te maken. We wachten het af. Wat vindt Puk van de winter, vindt hij het ook koud en wat voor kleren trekt hij dan aan? Kan Puk wel schaatsen of glijdt hij gauw uit? Misschien kan Puk beter met de slee. En als het dan bijna donker is, wordt het weer tijd om naar binnen te gaan. Lust Puk wel koude limonade of heeft hij liever iets warms? O wat is het lekker warm bij de kachel als je buiten bent geweest! De jas kan weer uit! Hoe is het in de winter met de vogels, zijn die wel warm genoeg? Die hebben geen jas of toch wel? Kunnen ze wel eten vinden? Kunnen wij ook wat voor hen doen? Naast de gesprekjes en de praatplaat gaan we natuurlijk ook knutselen, lezen we verhaaltjes voor, doen we spelletjes met kleren: sorteren en raden welk kledingstuk er mist. We gaan sneeuwballen gooien (foamballen). Wie kan heel hoog gooien, wie heel ver. O jee, daar ligt een sneeuwbal op de kast, achter de bank, onder de tafel, in de gootsteen(!) of voor het aanrecht.

Utspraken fan ‘e bern

Onder het spelen is Wim aan het tellen. Niet in het Nederlands, niet in het Fries, maar in het Engels! Dat we een twee-talige peuterspeelzaal zijn is bekend, maar drie-talig…? Een poosje later horen we Wim zeggen: “Ik ben slim”