Basisschool It Wraldfinster

10 maart 2017

in It wrâldfinster

Rots en water :
De afsluiting. Groep 4 heeft deze training op dinsdagmiddag 17 januari in het bijzijn van veel ouders/verzorgers, afgesloten met een mooi ritueel. Op een plankje werden dromen, plannen, idealen en waardevolle mensen en zaken geschreven door iedere leerling en vervolgens werd dat plankje 17 met een krachtige slag of trap doormidden geschopt of geslagen. Met diezelfde kracht kun je in je leven staan en werken aan de dromen die je hebt of de plannen die je uit wilt voeren of een goed maatje zijn voor de mensen om je heen. Je hebt echter ook geleerd dat dit soms met ROTS-, soms met WATERkracht te bereiken is. Een symbolische afsluiting en iedereen kon het plankje doormidden krijgen! We hebben de trainers juf Hilde en meester Idzard, onze buurtsportcoaches, bedankt voor hun inzet. Heel waardevol om dit mee te maken.

Schoolconcert Bruggen Bouwen Met Muziek op 17 januari 2017
Muzikanten van het jeugdkorps Crescendo Heeg en BBMM docenten luiden het nieuwe jaar muzikaal in en spelen voor alle kinderen, ouders en andere belangstellenden van groep 5 t/m 8 van It Wraldfinster en de St. Jozefschool in Heeg. Tijdens dit concert wordt er ook ingegaan op de mogelijkheid om een schoolorkest op te starten na schooltijd als aanvulling op de lessen in de groep. Groep 6 gaat samen met de groep van de Jozefschool weer deelnemen aan het muziekproject ‘Bruggen bouwen Met Muziek’. Het project is korter en anders van opzet dan vorige jaren. Het gaat nu om 7 lessen op dinsdagochtend. De groep wordt dan in tweeën gesplitst en er zijn twee vakdocenten beschikbaar: Marten Miedema en Tseard Verbeek. De leerlingen krijgen les op instrumenten van ‘Crescendo’ en er zijn ook meer algemene muzieklessen voor de gehele groep ingepland. Verder komt er een mogelijkheid voor de liefhebbers(!) om na schooltijd verder te gaan met een schoolorkest samen met de leerlingen van de Jozefschool. Het schoolorkest is voor kinderen die graag door willen en kan worden aangevuld met leerlingen uit andere groepen die al een instrument bespelen. Het schoolorkest doet mee aan de Rabobank Talent Battle op dinsdag 6 juni in theater Sneek. De tijd voor dit schoolorkest is dinsdag 14.15-15.00 uur, start 28 maart en staat onder leiding van Marten Miedema.

Dans met de vier elementen. Op woensdag 25 januari is groep 1 en 2 in een lange stoet auto’s naar een school in Woudsend geweest en in het speellokaal keken kinderen naar een korte dans door professionele dansers over de vier elementen water, aarde, vuur en lucht. Daarna ontdekten ze zelf hoe ze kunnen bewegen met deze 25 elementen. Er werd een warming-up gegeven in de vorm van een stopdans, na de warming up werd de finale dans aangeleerd die alle kinderen mochten uitvoeren. De leerlingen maakten op een speelse manier kennis met dans, ritme en de vier elementen. De dans ging over het thema de vier elementen. Na het kijken mochten de kinderen zelf actief deelnemen en de begrippen water, aarde, vuur en lucht ervaren.

Inspectiebezoek:
Afgelopen dinsdag 7 februari kwam onderwijsinspecteur dhr. B. Milo op bezoek voor het 4-jaarlijkse kwaliteitsonderzoek. Groepsbezoeken, gesprekken met ouders, leerlingen, leerkrachten en intern begeleider en directeur. Bestudering van documenten en planning en wat daarvan te zien is in de praktijk. Daarvoor hanteert de onderwijsinspectie 10 ‘standaarden’. Aan het eind van deze, toch wel spannende dag, hoorden we zijn beoordeling in het bijzijn van bestuurder Palludara dhr. Joop Fortuin. Algemene indruk een ‘voldoende’ score en op Pedagogisch Klimaat een ‘goed’! We zijn heel trots op dit resultaat en realiseren ons ook dat we op een aantal terreinen zeker nog beter kunnen worden: aanscherpen en puntjes op de ‘i’ zetten. Wel ‘een hart onder de riem’ voor alle medewerkers. Dank aan de ouders en leerlingen die, met een open houding, het gesprek met inspectie zijn aangegaan en zo het beeld van onze school compleet maakten!

Theatervoorstelling voor groep 3, 4 en 5:
Groep 3, 4 en 5 zijn op maandag 13 februari met z’n allen naar de theatervoorstelling Smakelijke Sprookjes geweest.
In een land niet zo ver hier vandaan, is het elke dag feest. Een oneindig groot festijn. De schalen met eten reiken tot aan de hemel, muziek klinkt in alle hoeken van het land en er wordt iedere avond gedanst. Tot er op een 13 dag een gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de menukaart wordt aangepast. En dit heeft grote gevolgen … Ida van Dril en Eva Mesman specialiseren zich in verhalen vertellen door middel van fantasierijke objecten en poppenspel. Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt. Met tafelkleden, een kapotte vergiet en andere vergane glorie maken wij met elkaar een nieuwe wereld.
Zelfs de pake van Niels mocht een stukje meespelen op het toneel.