Nieuws uit de dorpstuin

10 april 2017

in Dorpstuin

NLDoet groot succes bij Groenplein

Zaterdag 11 maart was weer NLDoet – de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Heeg konden de vrijwilligers aan de slag bij It Heechhûs. Deze winter was de buitenzaal van het Groenplein aangelegd en al gevuld met grond. Tijdens NLDoet hebben de vrijwilligers o.a. de borders gevuld met planten, gras ingezaaid en een paar bomen gepland. Verder is rond het oude jeu-de-bouleveld het een en ander flink gesnoeid. Er is veel werk verzet en het resultaat is prachtig.

Banken aangelegd

De mannen van de Watersportverening Heeg maakten de buitenzaal bij It Heechhûs nog mooier. Met een knap staaltje vakmanschap bouwden ze bankjes langs de ronde wanden. Nog even en dan proosten we, hier op deze bankjes, op een mooie samenwerking!

En Talma?

Ook in de groentetuin achter TalmaState is het tuinseizoen weer begonnen. De nieuwe kippenren is prachtig geworden en we hebben eerst zaadjes al weer gezaaid. Vanaf eind maart gaan we weer wekelijks op vrijdagmiddag tussen 2 en 4 uur aan het werk om dit seizoen lekker veel groente en fruit te oogsten. Je bent van harte welkom.

Tuinier mee!

Wil je meehelpen om Heeg groener te maken? Meld je aan als vrijwilliger. De opzet is: wie mee-tuiniert, mag mee-oogsten. Enthousiast? Stuur ons een mail:

email hidden; JavaScript is required. Of kijk op Facebook: www.facebook.com/DorpstuinHeeg