13e Skouster Oldtimerdei!

5 mei 2017

in Aankondigingen

Zaterdag 3 juni de 13e Skouster oldtimerdei!

Dit jaar organiseren we de 13e Skouster Oldtimerdei te Osingahuizen. Het thema dit jaar is Hanomag. Het is van 10.30 uur tot 17.30 uur.

Net als ieder jaar kunnen wij weer terecht op het terrein van Scheepsmotoren Heeg, ingang via de Daam. Wij zijn blij dat we deze plek weer mogen gebruiken en dat dit door verschillende bedrijven mede mogelijk wordt gemaakt. Dankzij de sponsors en ook alle vrijwiligers kunnen we deze dag weer tot een groot succes maken!

De skousteroldtimerdei is in 13 jaar flink gegroeid van ongeveer 30 deelnemers in het 1e jaar, naar op ons 13e evenement, bijna 100 deelnemers. In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Zo zijn er kraampjes bij gekomen, de kleppendekselrace, Skouster-flessentrek en natuurlijk de rondrit door Heeg. Rond de klok van 13 uur verzamelen alle deelnemers zich aansluitend in een lange rij om een rondrit in en om Heeg te rijden met de tractor/oldtimer. Een erg mooi gezicht, zowel langs de kant maar ook als deelnemer. Voorwaarde is: deelname is op eigen risico en bij passagiers is een zitje op de tractor verplicht. De rondrit wordt geleid door verkeersleiders. Er is een voorrijder, een “bezemwagen” en een achterrijder die de rondrit in goede banen leidt. Veel bekijks gegarandeerd!

Ook is er gelegenheid om door de aanwezige deelnemers hun trekker of machines te demonstreren, natuurlijk in goed overleg met de organisatie en mits de veiligheid van bezoekers en deelnemers kan worden gewaarborgd.

Binnen de organisatie is er enige verandering geweest, Anja en Pieter zijn gestopt met de organisatorische functies, maar blijven nog steeds (gelukkig) als vrijwilliger beschikbaar. Er zijn twee dames actief binnen het bestuur. Zij verantwoorden de secretariele functies + de vrijwilligerscoordinatie. Daarnaast zijn er nog 4 heren in het bestuur, die elk ook hun eigen taak hebben. Omdat er 1 van de dames het bestuur gaat verlaten, zijn we nog op zoek naar een nieuw bestuurslid, welke het secretariele/organisatorische voor een deel op zich wil nemen. Voorkeur gaat uit naar een vrouwspersoon, met computer ervaring en met een plattelandsachtergrond/ en of affiniteit met tractoren.

We hebben er erg veel zin in en hopen op veel deelnemers en natuurlijk ook op jou als bezoeker! Entree is uiteraard gratis.We zijn ook te vinden op de website: www.skousteroldtimerdei.nl en ook op Facebook. Graag tot zaterdag 3 juni!

Vriendelijke groeten, Minne, Auke, Pascal, Herre, Nellie en Marieke