Nieuws vanuit Talma State

23 oktober 2017

in Talma State

Op moment van schrijven heeft ons ‘nieuwe’ gebouw te kampen gehad met regen, véél regen en harde wind. Op deze momenten ervaren we kleine ongemakken in de verbouw/ nieuwbouw. Als het eerste jaar maar voorbij is wordt er vaak gezegd…..

Ondanks deze kleine strubbelingetjes beginnen onze bewoners zich al aardig thuis te voelen. Ze weten de weg te vinden naar de activiteiten, de winkel en het restaurant. Ook is ons ‘leugenbankje’, te vinden in de biljartzaal, een ideale ontmoetingsplek voor een ontspannen praatje. In onze coffee corner kan wie dat wil even aan de ‘bar’ hangen en gezellig een kopje koffie/thee drinken (€1/€0.70). Op de leestafel in het restaurant ligt iedere dag de krant en een ‘roddeltje’ om te lezen.

Parkeren: Wij verzoeken onze bewoners en bezoekers vóór de nieuwbouw te parkeren (rechts van de hoofdingang). Personeel van TS en bezoekers van het gezondheidscentrum graag links van de hoofdingang parkeren.

Hondenpoep: Rondom ons gebouw is er veel gras. Dit is een prachtige plek voor onze viervoeters om te ravotten. Toch zouden we het waarderen dat hun baasjes de hondenpoep zouden willen opruimen.

Vanuit Welzijn De zomer is weer op zijn retour. Op het moment dat ik dit schrijf moet onze jaarlijks terugkerende bootreis nog plaats vinden. In de volgende Sylboade hoop ik u hier uitgebreid over te vertellen en wat foto’s te laten zien.

September is begonnen met verschillende activiteiten: Biljarten, Breicafé, Mannengroep, Klaverjassen, Rummicub, Gymnastiek etc.

Ik wil u nog even attent maken op: (bewoners uit Heeg e.o. zijn van harte welkom tijdens onze activiteiten)

Donderdag 5 oktober 19.00 uur Optreden van Accordeon orkest Concertino uit Bolsward. Entree € 5,- incl. koffie/thee

Dinsdag 17 oktober 10.00 uur komt Sarah Mode met een modeshow en verkoop in de Fûke en Biljartzaal

Dinsdag 17 oktober 19.30 uur Dialezing Heech fan Alds met o.a oude beroepen. Entree € 5,- incl. koffie/thee

Donderdag 19 oktober 17.00 uurIedere 3de donderdag in de maand is er weer Lekker Ite in Talma State. Onze kok maakt voor u een 3 gangenmenu!

Dit menu kost € 12.50 incl. een drankje. Opgave voor donderdag 12 oktober a.s. bij de receptie. Tel. 334500. U bent van harte welkom in ons ‘nieuwe’ restaurant De Fûke.

Donderdag 26 oktober 15.00 uur Sybrich Bethlehem-Martens: fertelle en sjonge oer har heit Martens út Aldegea.

Even een speciale datum:

Vrijdag 13 oktober 13.00 uur organiseren we weer de traditionele Herfstmarkt. Terug van weggeweest (i.v.m. de nieuwbouw). Nu met nog meer kraampjes dan ooit. Dit i.v.m. extra ruimte door de nieuwbouw gecreëerd. Met een kinderplein, een verwenstraatje,  lekkernijen o.a. oliebollen en niet te vergeten het draaiend rad. De opbrengst willen we dit jaar besteden aan een tovertafel. Deze projecteert speelse en interactieve lichtprojecties op tafel en verleiden kinderen, volwassenen en ouderen om in beweging te komen en samen plezier te hebben. De tovertafel gaat vooral gebruikt worden op de Groepsverzorging. Wij nodigen u van harte uit.

Voor nu een hartelijke groet vanuit Talma State

Grytsje en Gelbrig