Overgewicht en Diabetes de baas!

17 februari 2018

in Aankondigingen


(Verander je leven. Doe het samen!)

 

  • Hoe zou u het vinden om gewicht te verliezen?
  • Wat zou u doen als u zich energieker, vitaler en gezonder zou voelen?
  • Hoe zou uw leven eruitzien zonder diabetes type 2?
  • Hoe zou u het vinden om geen of minder medicatie te hoeven gebruiken?

Overgewicht is een grote risicofactor voor het krijgen van diabetes en/of hart- en vaatziekten.1op de 10 personen krijgt of heeft hiermee te maken.

Diabetes2 (suikerziekte) is een sluipende ziekte die naarmate men ouder wordt tot steedsgrotere gezondheidsklachten leidt. Diabetes2 en overgewicht neemt wereldwijd steeds meer toe en dus ook in Heeg.

Volgens de nieuwste inzichten zijn voeding, beweging en ontspanning het beste medicijn tegen diabetes2 en overgewicht en verlaagt de kans op hart- en vaatziekten.

Het gezondheidscentrum Heeg start dit voorjaar een programma waarbij inwoners van Heeg e.o. samen Diabetes2 en overgewicht aanpakken en voorkomen. Huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, een kok en enkele ervarings-deskundigen in Heeg werken met u samen om u in dit groepsprogramma te ondersteunen bij een gezonder leven.

Het programma is dus nadrukkelijk bedoelt voor mensen die met hun overgewicht aan de slag willen en ook voor mensen met of zonder diabetes. Bent u hier nieuwsgierig naar en wilt u meer weten over het programma Overgewicht en Diabetes de baas! kom dan naar de informatieavond.

Informatieavond Overgewicht en Diabetes de baas !

Donderdag 15 februari 2018 19.30 uur

De Fûke, Talma State te Heeg

U bent van harte welkom! Vragen? Dan kunt u terecht bij uw huisarts of praktijkondersteuner.