Verslag 33ste Biljarttoernooi 8 & 9 december 2017

17 februari 2018

in Boeiernieuws

Wanneer het biljarttoernooi aanvangt is het ijzig stil in de Boeier. Dat op zich kan gebeuren, maar niet wanneer Chris Bijl aan het biljarten is. Maar als hij in beurt twee een serie van 14 maakt kun je een speld horen vallen. Daarna is alles weer vanouds. Chris wint in 15 brt van Theo Potma en start het toernooi uitstekend.

Ook dit jaar weer biljarten op twee locaties, De Watersport en de Boeier, alwaar de matadors hun kunsten vertonen. Dit jaar geen pauze na de halve finales en de finale, maar een gezamenlijke hap om vervolgens in een ruk door te gaan met de finales. Als de rookgordijnen na de eerste ronde zijn opgetrokken zijn er 32 overblijvers. Hierbij ook de finalisten van vorig jaar Sietse v.d. Molen en Rommert de Jong. Opvallend is dat er maar liefst 9 oud-winnaars in de tweede ronde zitten: Cor/Nico Flapper, Rick Feld, Mark Visser, Julian Andringa, Coby Ydema, Thewis de Jong, Chris Bijl en eerder genoemde Sietse v.d. Molen. Als Sietse sneuvelt tegen Julian (1 punt) is het duidelijk dat er dit jaar een andere naam in de cup met de grote oren komt. Ook Rommert, de andere finalist van vorig jaar, verliest van Hayo Wienia.

Als de zaterdagmiddag aanvangt begint Johan Altena hem een beetje te knijpen, hij moet werken maar heeft (nog) geen vervanging. “Ik kom toch nooit zover”, is zijn relaas. Maar als hij in de achtste finales Cor Flapper uitschakelt vliegt hij snel naar Oudega om een en ander te regelen. Opvallend bij de laatste 16 zijn 8 leden van Altyd Toarst. Van de Altyd Toarst spelers zijn in de kwartfinales nog altijd vijf over, dat het geen garantie biedt blijkt later.

Dit zijn de kwartfinales: Gerben Boonstra – Rick Feld, Chris Bijl – Jeltsje Flapper, Mark Visser – Nico Flapper en Johan Altena – Julian Andringa. Gerben kegelt oud winnaar Rick eruit en Chris maakt Jeltsje een illusie armer. Nico houdt de hoop op nieuwe winst levend na winst op Mark en Julian zorgt in een ongemeen spannende partij (1 punt) dat Johan op tijd aan het werk kan. In de goed bekeken halve finales in de Boeier wint Julian nipt (1 punt) van Nico en plaatst Gerben zich ten koste van Chris voor de finale.

Na een uitermate goed belegde hamburger zoekt ieder een goede plek voor de troostfinale Chris – Nico. Deze wordt gewonnen door Nico. Wanneer Julian en Gerben de finale beginnen te spelen is het gezellig druk in de Watersport. De finale wordt echter nooit heel spannend; het kruit van Julian is op. Gerben Boonstra wint daarom ook geheel verdiend de drieëndertigste editie van dit biljarttoernooi waarvoor felicitaties.

Al met al weer een zeer geslaagd toernooi en onze dank gaat uit naar de Boeier en de Watersport voor hun gastvrijheid en beide organisatoren Coby Ydema en Rommert de Jong. Het was allemaal weer prima voor elkaar.

Op naar de vierendertigste editie…………………

OPA