De Veer van Chris van Haarlem

25 april 2018

in De Veer

Als nieuwe inwoner van Heeg wil ik mij graag via “de veer van” aan jullie voorstellen. Chris van Haarlem geboren 22 april 1966 te Balk. Opgegroeid in Woudsend als oudste zoon van Meester Ad en juffrouw Anneke die daar nog steeds op de Iewâl wonen. Na de lagere school naar de Van Swinderen MAVO in Balk en daarna de Middelbare Detailhandel School, het W.G. Baarda College in Sneek. De Âld Wal was in die tijd ook al een begrip en heb ik in Heeg al een paar bekende koppen uit die tijd voorbij zien komen.

Na mijn militaire diensttijd aan het werk gegaan op Flevostrand, een grote jachthaven/camping, als beheerder van een watersportcentrum. Na 3 seizoenen dit met veel plezier te hebben gedaan een jaar als vertegenwoordiger gewerkt. Van 1991 tot 1997 als consulent op vestiging Assen van ASB uitzendbureau (later Vedior) via Vedior Projecten Groningen als consultant techniek veel in Noord Nederland op grote technische projecten personeel geleverd. Van 1997 tot 2000 gewerkt als Operationeel Manager van een lucht-taxi bedrijf op Eelde. Dit varieerde van zakelijk vervoer tot medische vluchten. Van 2001 tot 2008 gewerkt als Salesmanager bij Dactylo Uitzendburo. Hier verantwoordelijk voor de commerciële ondersteuning van een 7-tal vestiging in Noord Nederland. Van 2008 tot 2013 gewerkt als Operationeel Manager bij Flexmen Uitzendbureau en verantwoordelijk voor de opstart van 4 nieuwe locaties in Noord-Nederland. Van 2013 tot 2015 nog gewerkt als Jobhunter voor Wurkstipe in Grou en Accountmanager ZZProof bij Jobz-on in Sneek.

 

Toen ontstond de wens om voor mijzelf te gaan beginnen. Met mijn passie voor alles wat vaart was het al snel duidelijk dat het aan of bij het water moest zijn en dan ook graag wonen! Na diverse locaties te hebben bekeken is uiteindelijk Recreatiebedrijf Aan het Water van de familie Zuurveen-Westra in Heeg op ons pad gekomen. Ons pad? Jazeker, want met Chris zijn er ook meer nieuwe bewoners naar de Gouden Boaijum 4 verhuisd! Samen met mijn vrouw Marian Hettinga (Dochter van Oeke Hettinga-Witteveen, geboren op Lytshûzen) en onze 5 dochters Joke, Sanne, Marit, Maaike en Elza zijn wij vanaf 5 januari 2016 inwoners van Heeg.

Met veel passie en inzet zijn wij begonnen aan onze nieuwe uitdaging “Aan het Water”. Naast de B&B met 8 kamers, die na de verbouwing eind 2016 nu ook geschikt is als groepsaccommodatie voor 20 personen beheren wij een 15-tal vakantiebungalows op Waterpark de Gouden Boaijum en 2 Aqua Vive Boten liggende in de haven van Yachtclub Heeg. Verder verhuren wij 2 E-tender elektro sloepen van 6 meter (ontworpen door Jan Visser Yachtdesign). Ons meest recente project 2017/2018 is de plaatsing van 28 zonnepanelen (elektriciteit) en een zonneboiler (warm water) op het dak van de B&B.

Waar ik zelf veel plezier aan beleef is het zeilen op het skûtsje Zeldenrust Heeg (zeilteken ZH). Ons eerste seizoen in de C-klasse van de IFKS met schipper Jan-Ibele is in Langweer goed begonnen met een 2e  plek in de einduitslag. Vooral het trainen op donderdagavond op het Hegermeer is een feestje!

De ontvangst in Heeg door onze buren op de Gouden Boaijum en de samenwerking met andere collega-bedrijven is ontzettend prettig gegaan en wonen wij hier heerlijk.

Ons eerste contact was met buuf Hermi Miedema en lijkt het mij leuk om de Veer door te geven aan deze echte Hegemer!

Chris van Haarlem