De veiling komt eraan!!

19 juni 2018

in Aankondigingen, vv heeg

 Het kan jullie niet ontgaan zijn dat er iets gaande is bij onze voetbal vereniging! Ze zijn hartstikke druk om geld in te zamelen en op zaterdag 14 juli komt er een grote veiling. Arjen Hoekstra praat me even bij… Het clubhuis van de vereniging doet ’t niet meer zo goed. Vooral de kantine en de kleedkamers zijn echt aan vervanging toe. Daarom zijn ze op allerlei verschillende manieren bezig om geld in te zamelen. Om maar even wat te noemen: afgelopen januari heeft Tineke Brander een “mannenbingo” georganiseerd waarbij een mooie €2.000,- is opgehaald. Toppie!! En dan zijn er zo’n 64 mensen lid van de vriendenclub van de vereniging voor €50,- Een soort van steunbetuiging, heel mooi! Er zijn een heleboel manieren om geld bij elkaar te brengen. Bak een cake en verkoop ém voor een bak(!) geld ten behoeve van de club. Maar de grootste klapper moet natuurlijk de 14e juli worden. Dat wordt een hele happening met alle toeters en bellen die er maar zijn!!

Hoe zit het in elkaar? Nou, er komt een programmaboekje. Daar betaal je €5,- voor. Daarmee heb je de entree betaald en krijg je een biednummer voor de veiling. In het boekje staan alle kavels, zoals dat heet bij een veiling. Op die kavels kun je dan bieden. Het verzoek is om zo lang mogelijk door te bieden, zodat het bedrag lekker gaat oplopen want daar hebben we natuurlijk iets aan!

Op de website van de vereniging www.vvheeg.nl  kun je nu al naar de kavels kijken. Er zit van alles bij. Kijk ook eens op de Facebook pagina of misschien kom je zelf ook wel op een briljant idee. Je kunt met van alles komen. Arjen heeft zelf bedacht dat hij een taxidienst gaat aanbieden. Binnen een straal van 100 km. gaat hij je rijden waar je maar naar toe wilt. Maar wel voor een mooie bod op de veiling!! Dat snappen we wel hè? En er komt natuurlijk ook een sponsorloop. En alle elftallen gaan ook nog eens per team 3 kavels aanbieden. Regel hierbij is, dat dit niet uit de ondernemers van Heeg mag komen. Dus zelf iets bedenken of mensen van buiten Heeg aanspreken.

De vereniging zit zelf natuurlijk niet bepaald stil. De hulp van de gemeente is al ingeroepen, maar die wacht eerst af wat de voetballers zelf doen. Eind mei is er een presentatie van de plannen van de VV Heeg. Dat moeten ze even goed in elkaar zetten en daarna is het wachten op het oordeel van onze gemeente!! Spannend! De totale kosten zouden ongeveer €500.000,- worden. Er is al een reserve van €50.000,- die hiervoor gebruikt kan worden. En dus is de hoop voor een groot gedeelte gevestigd op de veiling. In de Noord Oost Polder hebben ze met een soortgelijke veiling ongeveer €80.000,- opgehaald. Daar kunnen wij overheen Heeg!!!

Mocht er minder geld binnenkomen dan gehoopt dan kunnen ze nog plan B in werking stellen. In fasen bouwen. En heel veel zelf de handjes uit de mouwen!! Het ontwerp ziet er prachtig uit. Ontworpen door Pieter Jukema uit Heeg, hij is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van  het nieuwe WSH. En dat is er toch ook gekomen? Dus dit gaat absoluut lukken. Maar het begint altijd met geld  en dus is het belangrijk dat we allemaal flink bieden op de veiling!! Het wordt de 14e juli harstikke spannend, maar ook gezellig op de vereniging. Live muziek van Bold & Grey! Tot nu toe werkt echt iedereen mee en er wordt al een hoop gesponsord. U doet toch ook mee??

Agnes de Groot.