Palingaak naar London: het wordt concreet !!

19 juni 2018

in Palingaak

In de vorige Sylboade hebben we iets verteld over ons plan om met de palingaak naar London te varen. Vele palingaken vanuit Heeg zijn in de vorige eeuwen de Corneliske Ykes II voorgegaan. We hebben een oproep gedaan onder de Hegemers om bemanningslid te worden, ervaring op te doen als we dit jaar op groot water varen om met de aak te oefenen voor de grote reis. Die oproep deden we vooral richting stoere meiden en jongens, maar iedereen mag zich aanmelden, die fit van lijf en leden is.

We weten inmiddels meer over onze tocht komend jaar. Het zal, zoals de plannen met onze contactpersonen uit Engeland er tot nu toe uitzien, een tocht worden vanaf de eerste helft van juni. Wij varen dan in één keer naar London. Wij zullen dat doen met 8 à 12 bemannings-leden, zodat in ploegendienst kan worden gewerkt. In de tweede helft van juni blijven we enkele dagen in het hart van London en leggen vlak bij de Tower Bridge, die voor ons open zal gaan, aan aan de Dutch Mooring. Daar lagen vroeger onze aken voor de verkoop van paling onder de Londense bevolking. In de eerste helft van juli varen we in dagtochten terug langs de Franse, Belgische en Nederlandse vissershavens. Die terugtocht zal met een kleine bemanning zijn. Er is dan ruimte om passagiers mee te nemen.

Voor het oefenen op groot water hebben wij dit jaar 6/7/8 juli, 6/7/8 augustus en 14/15/16 september gereserveerd. Wie interesse heeft kan zich daarvoor aanmelden. Maar dat moeten wel mensen zijn, die mee naar London willen en dit jaar ook zich verder als bemanningslid willen bekwamen. Dat kan, naast de benoemde dagen op groot water, tevens door  een aantal keren mee te varen met onze donderdagavondtochten op ‘klein water’. Vanaf juni varen wij weer met gasten, die zich daarvoor  bij de VVV kunnen aanmelden, op de Fluessen. Voor degenen met een opleiding in bijvoorbeeld het toerisme, cultuur en/of scheepvaart kunnen wij een stageplek bieden.

Zoals ook al de vorige keer is aangegeven: onze vrijwilligers hebben het eerste recht om zich kandidaat te stellen voor de reis naar London. Maar er is wel degelijk ruimte voor nieuwe bemanning. Aanmelden kan bij Anje Stuurwold of bij Rinus Grondsma of via email hidden; JavaScript is required.