It Pikepoltsje

10 juli 2018

in It Pikepôltsje

De afgelopen weken stond in het teken van het thema Ik en mijn familie. We hebben een prachtige fotomuur in het lokaal gecreëerd, handjes geplakt, een grote hand van Heit een beetje kleinere van Mem en een klein handje van een kindje. Ook hebben we gezellig gekletst aan de hand van een mooie Tomke praatplaat. En dat kletsen doen wij tegenwoordig op onze prachtige nieuwe stoeltjes in de kring! Ook hebben we mooie nieuwe tafels en een heerlijke bank voor de leeshoek.

Natuurlijk hebben de kinderen ook goed hun best gedaan voor vaderdag. Ze hebben mooie houten appeltjes geverfd de juffen hebben er sleutelhangers van gemaakt. En zo hadden alle vaders een mooi cadeautje van hun oogappeltje.

We hebben niet stil gezeten op ’t Pikepôltsje want wat is er nou leuker dan met warm weer lekker te gaan picknicken? Dat hebben we gedaan, gezellig met zijn allen wandelen naar de boom achter Talma, En na het fruit en drinken lekker spelen op het grasveld en bij de kippen kijken. Met de donderdag groep werden we onverwacht uitgenodigd om even dag te zeggen tegen de pake’s en beppe’s en konden we het natuurlijk niet laten om even samen te zingen.

Ook zijn we op schoolreisje geweest naar de speeltuin in Sneek. De speeltuin was een groot succes, maar wat sommige kinderen misschien nog veel leuker vonden was de trein die langs kwam rijden.

We gaan nu toe naar de zomervakantie en daar hebben we weer een mooi nieuw thema bij namelijk Oef wat warm!/vakantie. We gaan weer allerlei creatieve werkjes maken, spelletjes doen en nog veel meer.

Na de vakantie komen er weer een aantal plekjes vrij, bent u nieuwsgierig naar it Pikepôltsje? U bent altijd welkom om te komen kijken samen met uw kind.