Excursie: Verwerking van ons plastic afval

22 februari 2019

in Aankondigingen

Op woensdag 27 februari 2019 organiseren we vanuit de werkgroep Duurzaam Heeg een gratis excursie naar Omrin te Heerenveen. Daar krijgen we van 13–15 uur een rondleiding, waarbij we veel te zien krijgen over wat er met ons plastic afval gebeurt. Hoe wordt het gescheiden en wat wordt hergebruikt. Hoe verloopt dat ingewikkelde proces? Waarom wordt in de ene gemeente het plastic afval apart opgehaald en in de andere gemeente niet?

Maar ook wat kunnen we zelf doen om de gigantische plastic soep te verminderen. Ongemerkt werken we allemaal mee aan de grote berg plastic die schadelijk is voor ons leefmilieu. Van onze boodschappen verdwijnt veel plastic in de grijze container. Wat kunnen wij als consument en producent daar aan veranderen.

Een interessante excursie waaraan u gratis kunt deelnemen. Maar deelname is beperkt, maximaal 30 personen, dus vol is vol. En de minimum leeftijd is 16 jaar.

U kunt zich opgeven door onderstaande strook in te vullen en in te leveren op:

Tollewei 50. Wel vòòr 20 februari.

We vertrekken om 12.15 vanaf it Heechhûs en carpoolen met elkaar, dus als u zelf wilt rijden geef dat ook even op en hoeveel passagiers u kunt meenemen.

We rekenen op voldoende belangstelling.
M.vr.gr. Gerben Postema

Ja ik ga mee met de plastic-excursie bij Omrin op 27 febr.2019 ………… personen

Ja, ik wil wel rijden en heb plaats voor………… passagiers

Naam:………………………………………………………………………
Telefoon:………………………………………………………………
Email:………………………………………………………………………………