Stichting “Heech fan Alds”

18 juni 2020

in Heech fan Alds

Het werd stil toen bij Heech fan Alds het bericht binnenkwam van het plotseling overlijden van Piet van der Bank. Lid van ons stichtingsbestuur sinds 2004. Hij was vanaf het begin de man op de juiste plaats en werd ook de gangmaker om te komen tot een beter beheer van het archief, zodat men ook kon terugvinden wat men opgeborgen had.

En toen het scannen van foto’s meer moest gebeuren was hij diegene die samen met Kees vele woensdagen bezig was met wat hij noemde “ik heb alle nieuwe foto’s even door de wasstraat gehaald om te kijken wat we kunnen gebruiken.”

Piet: een man van deze tijd maar ook een brede belangstelling voor het verleden en de geschiedenis van Heeg en Fryslân. Hij was de man die bij H.f.A. het digitaliseren en het scannen van foto’s en films een plaats wist te geven en ook de feiten en de mensen en hun connectie op de foto. Hij maakte ook voor onze historische avonden de draaiboeken met de teksten bij de foto’s. Met een goed verhaal en de nodige ”droge” humor bracht hij de foto’s over het verleden van Heeg dichterbij tot genoegen van de belangstellende toehoorders.

Piet, bedankt, we zullen je missen.