WSH Nieuwsbrief oktober 2020

24 november 2020

in Water Sportvereniging Heeg

 

Ook dit vreemde seizoen, onder het juk van het coronavirus, loopt weer op zijn einde. Veel evenementen en kampioenschappen zijn niet doorgegaan. De jeugd heeft gelukkig wel gevaren en de lessen, jeugddagen en jeugdwedstrijden konden vanaf juni doorgaan.

De ALV kon ook niet doorgegaan onder de richtlijnen en het bestuur beraadt zich nu op de mogelijkheden voor een alternatieve ledenvergadering, maar dat hangt uiteraard helemaal af van de mogelijkheden en de situatie met het coronavirus.

In ieder geval staat het winterseizoen weer voor de deur met onder andere winterzeilen en wintercursussen. Aan verdere invulling van het winterprogramma wordt gewerkt dus er blijft van alles te doen bij de WSH en in it Sylhûs, hou dus onze site www.wsheeg.nl in de gaten.

Geslaagde Clubmiddag

Zondag 13 september hebben we een erg leuke clubmiddag gehad, waarbij heel veel verschillende watersporten konden worden uitgeprobeerd zoals roeien, kanoën, windsurfen, SUP-pen, optimistzeilen, praamzeilen en foilsurfen.

Het was die dag gezellig druk rond it Sylhûs en veel leden en jeugdleden hebben van allerlei watersporten geproefd.

  St. Ayles Skiff bouw vordert gestaag

Er is al heel wat gebeurd aan de sloep, de komende periode wordt ze stap voor stap afgebouwd. Daarbij kunnen we nog steeds hulp gebruiken. Elke woensdagmiddag wordt geklust onder regie van Jack van den Berg. Wil je ook meehelpen, laat het dan weten!

En als je interesse hebt om volgend seizoen te gaan roeien in Heeg met onze een lichte 4-persoonssloep met stuurman, meld je dan aan via roeien.wsheeg.nl.

  Vaarcursussen

Ook deze winter organiseren we weer diverse cursussen zoals: Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2, Marifoon, TKN (Theoretische Kust Navigatie) De cursussen zijn bedoeld voor eenieder die zijn vaarbewijs, marifooncertificaat of TKN-bewijs wil halen en/of zijn theorie op peil wil brengen. De gemiddelde cursusduur is 5 avonden. Meer informatie staat op de website en aanmelden kan via formulieren op dezelfde website. Vrijwilligers die tijdens het seizoen helpen kunnen de vaarbewijs-cursussen gratis volgen.

Vanaf eind oktober, locatie It Sylhûs en info op www.wsheeg.nl

  Winterzeilen 2020/2021

Ook in 2020 organiseert de WSH weer ‘Winterzeilen’ voor haar leden. De Polyvalken van Hoora Watersport worden ook deze winter weer voor de WSH zeilklaar gehouden. Er zullen 6 zondagen worden gezeild van +/- 10:00 uur tot 13:00 uur, begin november starten we. De nazit met warme soep en een hartversterkertje hoort daar ook weer bij.

Meer informatie en een aanmeldformulier staan op de website.

Data: 6 zondagen vanaf november t/m april, Hegemer Mar.

* Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de web