De veer van Gjalt, Iris-Marije, Jasper en Jildert

29 november 2020

in De Veer

Hallo,

Wij zijn de nieuwe bewoners van de Simmerkrite 3. We wonen hier samen met onze twee zoontjes Jasper en Jildert.

Op 19 augustus was het dan eindelijk zover, we kregen de sleutel van ons nieuwe huis op de Simmerkrite 3. De eerste paar weken zijn we flink aan het klussen geweest, de bovenverdieping is gestript en hebben we naar onze wensen gemaakt. Hierbij hebben we gelukkig de nodige hulp gehad van onze ouders en broertjes. Voor volgend jaar hebben we plannen om de benedenverdieping te verbouwen, zo willen we de indeling enigszins aanpassen en de keuken vernieuwen.

Hiervoor hebben we 6 jaar met veel plezier in IJlst gewoond. Toch waren we op zoek naar een woning die wat ruimer opgezet was en wat meer op ‘de romte’. We kwamen al graag in Heeg om te zwemmen bij het strandje, te overnachten op het eilandje of de leuke festivals te bezoeken. En zijn erg enthousiast over de leuke sfeer en al wat Heeg te bieden heeft. Het was dan ook een bewuste keuze om naar Heeg te verhuizen.

Ik (Gjalt) ben geboren op de Polle bij Scharnegoutum en heb daar tot mijn 18e gewoond. Daarna ben ik op kamers gegaan in Groningen waar ik Werktuigbouwkunde heb gestudeerd. Gevolgd door een opleiding Technische Bedrijfskunde in Leeuwarden. Nu al weer een paar jaar bij Friesland Campina aan het werk als Project Manager voor de technische projecten op locatie Leeuwarden. Zoals vele anderen werk ik al vanaf begin maart grotendeels thuis. Ik ben nu ook erg blij dat ik nu beneden een werkkamer heb in plaats van op zolder zoals in IJlst. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten, elke dinsdag en donderdag ben ik op de Survivalbaan in Sneek te vinden.

En ik (Iris-Marije) ben geboren in Dearsum, het kleine dorpje tussen Sneek en Leeuwarden. Op mijn 18e ben ik met mijn ouders verhuisd naar de Westhoek, op de Oudebildtdijk boven Sint Jabik. In 2010 zijn Gjalt en ik samen gaan wonen op een flatje in de Noorderhoek in Sneek. Ik heb de Pabo gevolgd en ben daarna aan het werk gegaan als leerkracht op een basisschool in Swifterbant. Nu 11 jaar later werk ik daar nog steeds. Dit jaar sta ik voor groep 7, hiervoor vaak bovenbouw, maar ook groep 4 en plusklas gedraaid.

In mijn vrije tijd mag ik graag lezen of in de tuin aan de slag. Verder vind ik koken en bakken erg leuk. Onze jongens, Jasper en Jildert zijn 7 en 4 jaar oud en zijn na de zomervakantie met veel plezier begonnen op it Wrâldfinster. Inmiddels wonen we hier nu een paar weken en voelen ons erg welkom en thuis op de Simmerkrite. We hopen hier nog lang met veel plezier te kunnen wonen!

Groetjes

Gjalt, Iris-Marije

Jasper en Jildert