St. Jozefschool

29 november 2020

in St. Jozefschool

Opnames nieuw programma “Pleinpraat”

van Omrop Fryslân op “de Jozef”

 

Op vrijdag 16 oktober werden 6 kinderen van groep 7/8 van de St Jozefschool geïnterviewd door Gaiske van het nieuwe kinder-programma “Pleinpraat” op het Youtube kanaal van Omrop Fryslân. De kinderen konden van te voren via de populaire app “TikTok” stemmen over welk onderwerp er gesproken werd. Deze week was de keuze tussen de nieuwe film van de Kameleon of Social media.

De kinderen van Nederland stemden het meest op het laatste onderwerp waardoor de kinderen van de Jozefschool aan de tand werden gevoeld over alles wat te maken had met YouTube, Tiktok, Facebook, Instagram etc. Heb je een mobiel? Welke apps heb je allemaal? Hebben jullie ook regels afgesproken met jullie ouders? Kijken jullie ouders mee? Volgen jullie ook influancers? Post je zelf ook of kijk je alleen maar? Kortom, allemaal vragen waar Hannah, Melissa, Finne, Rixt, Marije en Melle een antwoord op gaven. Op dinsdag 20 oktober is de uitzending gepost op het YouTube kanaal Tsjil. Benieuwd naar deze uitzending?

Check https://www.youtube.com/user/tsjekfryslan

Dierendag op de St. Jozefschool 

We hebben ook dit jaar weer dierendag gevierd op de St. Jozefschool. Door de corona-crisis willen we graag zo weinig mogelijk volwassen in school. Dierendag moest natuurlijk wel doorgaan.
We hebben er op de St. Jozefschool voor gekozen om alle dieren wel naar school te laten komen, zodat we elkaars dieren konden bekijken. Alle dieren en hun baasjes waren verdeeld in vakken over het plein. Zo kon iedereen veilig bij elkaars dieren kijken en vragen aan elkaar stellen. Om het echt een feestelijke dag te maken mochten alle kinderen en natuurlijk ook de juffen en de meester verkleed komen als dier. Dit werd in grote getallen gedaan en maakte het tot een top feest. Na het bekijken van de dieren was er een heus dierendagcircuit. De kinderen waren verdeeld in de groepen, dolfijn, beren, paarden en tijgers. Ze gingen elk half uur een andere activiteit doen namelijk een quiz over dieren met behulp van Kahoot!, een toneelstuk bedenken met een dier in de hoofdrol, Een lied zingen en meespelen op de boomwackers en een pindaslinger maken voor de vogels. Het was een groot succes en de kinderen hebben genoten!

 Kinderboekenweek – En toen….

Van 30 september tot 11 oktober was het Kinderboekenweek. Het thema dit jaar was: “En toen”… Op maandag 5 oktober hebben we met alle kinderen van de school de Kinderboekenweek geopend met een dansje op het lied: ‘Tijdmachien’. Met de kleuters zijn we ver in de tijd teruggereisd, we zijn namelijk in de wereld van de dinosauriërs gedoken. We hebben vet moeilijke dino-namen geleerd en natuurlijk volop geverfd, geknipt en geplakt met als resultaat dino’s in alle soorten en maten.  Tijdens het open podium hebben we onze zelfgemaakte dino’s aan de andere kinderen laten zien. Ook hebben we een opzegversje en een Engels liedje laten horen.