Voorwoord

29 november 2020

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Met het verzetten van de tijd zijn we weer wat dichterbij het einde van het jaar gekomen. De dagen worden korter en de avonden guurder. Het kacheltje kan weer aan en de winterkost op tafel. In deze periode staat Sint-Maarten ook weer voor de deur. Al zal ook dat wellicht anders zijn dan voorgaande jaren. Maar met de gepaste afstand zal het kinderfeest toch wel door kunnen gaan…? En dan hebben we Sinterklaas! Ondanks de corona is hij toch zeker vertrokken uit Spanje voor zijn reis naar ons kikkerlandje. Hopelijk wordt hij met veel enthousiasme ontvangen en worden de kinderen verrast met veel lekkers en mooie cadeaus. Om alvast in de stemming te komen hebben wij in ieder geval weer de Sylboade Sinterklaas Kleurwedstrijd uitgeschreven. Zo kunnen de kinderen alvast de mooiste kleurplaten maken en kans maken op leuke prijzen. Lees hier alles over verder op in deze Sylboade.

Corona houdt ons nog erg bezig en dat zal ook nog wel even aanhouden, ben ik bang. Met deze tweede golf en strengere maatregelen worden we weer op de feiten gedrukt en jammer genoeg verder beperkt in onze vrijheden. Maar laten we rustig en begripvol blijven, omdat er echt iets moet gebeuren om deze pandemie samen een halt toe te roepen.

Zo hebben wij nu al maanden onze redactievergaderingen digitaal gehouden. Ieder vanachter de laptop vanuit zijn eigen huis aan de tafel of het bureau. Na een periode van wennen is het ons nu al gewoon. Al zouden we natuurlijk veel liever met elkaar aan de tafel zitten met koffie, thee en wat lekkers erbij (zoals we het voorheen altijd hadden). Zeker nu we een nieuw redactielid erbij hebben gekregen, is het onwennig om hem op deze manier welkom te heten binnen onze redactie. Verderop lezen jullie meer over deze persoon die al best bekend is onder de Hegemers😉

Samen hebben we er weer een fraaie Sylboade van weten te maken en hopen dat jullie ‘m weer met plezier lezen.

Marcel Langeland

(voorzitter)