St. Jozefschool

7 januari 2021

in St. Jozefschool

Pepernoten bakken

Wat is er nou lekkerder in de Sinterklaastijd dan pepernoten?
Juist! Helemaal niets!
Maar er is nog één ding leuker,
namelijk zelf pepernoten bakken en daarna opeten.

Maandag 23 november hebben alle kinderen van de St. Jozefschool zelf hun eigen pepernoten gebakken. Alle kinderen kwamen in groepjes naar het kooklokaal en kregen daar een bolletje heerlijk deeg van bakkerij Ypma. Van dat bolletje mochten de kinderen zelf pepernoten draaien. Heel stiekem mochten ze ook wel een beetje van het deeg proeven. Na een kwartiertje in de oven kregen alle kinderen hun eigen pepernoten terug om op te eten. De pepernoten waren heerlijk!

Pietenochtend in groep1-2

Wat hadden de pietjes het druk op dinsdag 24 november: feesthoed knutselen voor het Sinterklaasfeest, pepernoten bakken, sinterklaas kwartet en memory spelen en sjoelen met pepernoten! En wat deden de pietjes goed hun best bij de pieten gym! Ze hebben dan ook allemaal hun pietendiploma gehaald!! Hoera!!!

Tandenpoets les in groep 3-4 en groep 7-8

Drie lieftallige studenten die de opleiding tot mondhygiënisten volgen, hebben eind november onze school bezocht. Wij hebben weer eens goed bekeken hoe het tandenpoetsen het beste gaat; Hoe lang moet ik poetsen (2 min) en hoe doe ik dat zo goed mogelijk? Aan de hand van een groot kunstgebit konden we dat extra goed bekijken. Aan het einde van de demonstratie kregen we allemaal een tandenborstel mee naar huis. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Schoolontbijt 2020

Met een redelijk lege maag mochten we donderdag 5 nov. ‘s morgens op school komen. Wat een mooi gedekte tafels stonden klaar met allerlei ontbijtspullen erop. We hebben met elkaar besproken waarom een goed, gezond ontbijt belangrijk is. Daarna mochten we heerlijk van alles pakken en opeten. Heerlijk en ook heel gezellig zo met elkaar. Dat is pas gezond! 🍎🍞🍅🍴

Podium

Ongeveer één keer in de 6 weken wordt er bij ons op school opgetreden op ons eigen podium in het speellokaal. We treden dan op voor elkaar met leuke liedjes, gedichten, toneelstukjes, quizzen en dansjes. Ook in de laatste week van november was het weer zo ver. Helaas mogen er op dit moment geen ouders bij maar anders zit de zaal ook nog vol met papa’s en mama’s. Het leuke van alles is dat het ons steeds beter lukt. Het is soms best wel spannend om voor de school op te treden maar omdat we dit regelmatig doen raken we er ook aan gewend. De ochtend wordt altijd gepresenteerd door de kinderen van groep 7/8. Elke groep doet mee. Leuk hoor!

Namens de kinderen, de ouders en het team van de St Jozefschool wensen we jullie hele fijne feestdagen toe!