Hulp of zorg nodig? Wacht niet te lang en vraag eerst advies

3 februari 2021

in Ingezonden mededeling

“Kun je koken?” vraagt de mevrouw van de gemeente. “Ja”, antwoordt Wim, die een licht verstandelijke beperking heeft en daarom begeleiding krijgt. Wim bedoelt dat hij een ei kan bakken, maar krijgt hij door zijn “ja” nu minder persoonlijke begeleiding toegekend?

Klaske is 78 jaar en wil wel 100 worden. “Grapje, hoor”, zegt ze dan. Ze is helder van geest, maar haar lichaam wil niet meer zo meewerken. Haar man, Durk, 81 jaar, vergeet steeds vaker de meest eenvoudige dingen. Een mooi plekje in een verzorgingshuis in de stad spreekt Klaske best wel aan. Maar de regering wil dat ouderen langer thuis blijven wonen.

Baukje en Kees hebben twee kinderen. Dochter Jitske van 14 en een 12-jarige zoon, Peter, die een progressieve spierziekte heeft. Hij heeft een PGB (persoonsgebonden budget), waarmee de ouders zorg en begeleiding inkopen. Baukje geeft Peter thuis heel veel zorg en begeleiding, waarvoor ze haar parttime baantje heeft opgezegd. Kees heeft een fulltime baan, maar draagt thuis ’s-avonds en in de weekenden zijn steentje bij. Baukje en Kees willen meer zorg en ondersteuning voor Peter.

Herkenbaar? Maakt u zich ook zorgen over uw huidige situatie of over uw toekomst? Weet u waar u moet zijn als u hulp of zorg nodig heeft?

De eerste stap: vraag advies over de mogelijkheden!

Misschien zijn er oplossingen waar u nog niet aan dacht en hoeft er nog niet een “vreemde” over de vloer te komen. Misschien heeft u al hulp gevraagd, maar moet u lang wachten of moet u ingewikkelde formulieren invullen. Of misschien wilt u gewoon eerst informatie?

Iedereen in Nederland heeft recht op gratis hulp van een onafhankelijke cliënt-ondersteuner.

Dit is iemand die er 100% voor u is en die samen met u op zoek gaat naar de beste oplossing. Voor álle vragen en voor iedereen!

Lokale aanbieders staan vermeld op de website van de gemeente. Geen computer of u kunt het niet vinden? Vraag de telefoniste bij de gemeente. Of bel ons: Clionn Partisipaasje 06 3657 1893 of kijk op de website www.clionn.nl.

Meer informatie vindt u ook op de website van de overheid

www.clientondersteuning.co.nl