Voorwoord

3 februari 2021

in Voorwoord

Beste lezer(es),

U hebt de eerste Sylboade van 2021 in de handen! Een nieuw jaar, maar met een start die niet veel anders is dan het einde van 2020. De jaarwisseling was dan ook anders dan anders en voor sommigen gewoon wat “onwennig”. Geen uitbundig feest met vele vrienden of familie samen, geen spetterend vuurwerk om op straat af te steken. Ondanks dat alles was er toch wat mooi siervuurwerk boven Heeg te aanschouwen, zodat het toch nog een klein feestje was. Maar ook dit jaar begint met strenge maatregelen, maar…de vaccinatie is van start gegaan!! We zullen samen nog even moeten volhouden, zodat het in de ziekenhuizen en de IC’s nog beheersbaar blijft.

Dat het niet gemakkelijk is, moge duidelijk zijn. Iedereen snakt naar weer de “goede oude tijd van voor de corona”. De verlengde lockdown, het thuisonderwijs en de dreigende avondklok geeft maar aan dat het menens is.

Ondanks alles maken we er met zijn allen het beste van. We maken een flinke frisse wandeling wanneer het zonnetje zich even laat zien. En tijdens de winterse buien is het een aardigheid om gewoon met de kinderen lekker naar buiten te gaan. Laarzen aan, dik aangekleed en even heerlijk spelen in de (weinige) sneeuw die is gevallen. Wie weet was dat de “winter” waar we het dit jaar mee moeten doen.

Maar de corona levert ook andere dingen op die het gewoon weer even wat leuker maken.  We zitten steeds vaker op Teams, Zoom of Skype om met iemand te beeldbellen. Maar wat dacht je van de livestreams en quizzen die je vanuit je luie stoel kan bijwonen? Zo heeft Heechspanning op 12 februari een thúsfesival op het programma! Lees er alles over in deze Sylboade en ga ook online!

Veel leesplezier en maak er weer wat moois van deze maand.

Marcel Langeland

(voorzitter)