Appartementen in Ichtus kerk Heeg

12 september 2021

in Ingezonden mededeling

De Ichtus kerk aan De Skatting in Heeg is verkocht aan Jeroen van den Adel. Zijn bedrijf AdVicus, heeft zich over het afgelopen decennium gespecialiseerd in transformatie en herbestemming van karakteristieke panden. In het gebouw worden maximaal acht appartementen gerealiseerd.

De direct omwonenden hebben we enige tijd geleden reeds geïnformeerd over het voornemen appartementen in het gebouw te realiseren. Inmiddels zijn we druk met inmeten en schetsen hoe we een goede en prettige indeling voor iedere afzonderlijke woning kunnen maken. De buitenkant zullen we de komende tijd netjes blijven houden, zodat er een prettig beeld blijft. Ook in de toekomst blijft het beeld dat bekend is in Heeg bestaan alleen met een andere invulling; wonen.

In de komende maanden zullen verschillende onderzoeken plaats vinden die nodig zijn voor de vergunningen en technische uitwerking. Dit betreft onder meer bodemonderzoek, flora- & fauna, bouwtechnisch onderzoek en verduurzaming.

In september zullen wij de direct omwonenden uitnodigen voor een informatie bijeenkomst. Dan zullen we de plannen en schetsen laten zien. In hoofdzaak zijn twee vergunningen nodig: een vergunning om af te wijken van het bestemmingsplan en een vergunning voor de bouwactiviteiten. De eerste vergunning zal dit najaar, na de informatie bijeenkomst, worden aangevraagd. De vergunning voor de bouwactiviteiten zal na de technische uitwerking begin 2022 worden aangevraagd.

Wij willen zoveel mogelijk lokale partijen inschakelen, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

Op onze website en de diverse sociale media kunt u het proces van deze transformatie volgen. Op onze site staan ook meer projecten. Mocht u echter vragen hebben die niet beantwoord zijn of u heeft interesse, kunt u contact opnemen met Jeroen van den Adel van AdVicus, telefonisch 06-47266020 of email hidden; JavaScript is required.