De nieuwe omslag van “onze” Sylboade

12 september 2021

in Verhalen

Jullie hebben de nieuwe Sylboade nu in handen!! Zoals je kunt zien heeft de omslag een volkomen nieuw uiterlijk gekregen. De kleuren vertegenwoordigen de vlag en wapen van Heeg. Een prachtige foto die we hebben uitgekozen uit alle prachtige inzendingen die velen van jullie ons in de afgelopen tijd hebben opgestuurd. Het was een moeilijke keuze met zoveel inzendingen! Leuk om te zien dat jullie er massaal op uit getrokken zijn om met telefoon of camera Heeg van allerlei verschillende kanten te belichten…

In eerste instantie hebben we gekeken naar de technische kwaliteiten van de verschillende inzendingen. Daarbij vielen een paar foto’s af. Daarna hebben we de locatie en de compositie bekeken. Dat werd al een stuk moeilijker en uiteindelijk zijn we gevallen voor de prachtige foto van: Sanita van der Veen!

Verderop in deze Sylboade kunnen jullie een stukje lezen over hoe zij tot deze foto is gekomen. We hebben nog een collage gemaakt van diverse andere genomineerden. We hebben willekeurige inzendingen opgenomen omdat er simpelweg geen ruimte genoeg is om alle ingezonden foto’s in de collage op te nemen😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben over meerdere dingen goed nagedacht. Zo hebben we gekeken hoe ook wij een beetje kunnen helpen om duurzamer bezig te zijn. Het resultaat is dat we hebben gekozen voor een ander papier soort, een dunner soort. Dat is voor onze vrijwilligers die het blad bij jullie thuisbrengen, ook waarschijnlijk prettiger!! Minder zwaar in de fietstas!

 

En als je dan toch bezig bent kun je de omslag behalve een nieuwe foto ook een totaal nieuw uiterlijk geven. Veel discussie over de keuze van lettertype, de kleuren, waar zetten we wat neer. Daar zijn heel wat mailtjes mee heen en weer gegaan, dat kan ik jullie vertellen!

 

Al met al hebben we veel tijd en energie gestopt om deze nieuwe jaargang een mooie start mee te geven!

 

We gaan er, helemaal uitgerust na een paar weken vakantie, weer met veel plezier een mooie Sylboade jaargang van maken! Het 40e jaar!!!

 

Agnes de Groot, namens de redactie