De Sylboade zoekt nieuwe bestuursleden!

12 september 2021

in Aankondigingen

Het huidige bestuur wordt alweer lange tijd ingevuld door dezelfde mensen. Een aantal daarvan hebben hun termijn erop zitten. Vandaar dat we nu actief op zoek zijn naar nieuwe kandidaten voor in het bestuur van de Sylboade.

We zoeken kandidaten voor de volgende functies:

Redacteur (M/V)

Opmaken van binnen gekomen kopij. Tekstueel controleren en corrigeren en dan in de Sylboade-layout opnemen in het digitale verzamelbestand in Microsoft Word.

DTP-er / grafisch vormgever (M/V)

Opmaken en optimaliseren van aangeleverde advertenties tot een Sylboade-layout voor de advertentiepagina’s. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gangbare grafische programma’s zoals Adobe Photoshop en GIMP.

Penningmeester (M/V)

Het beheren en inzichtelijk maken van de financiele administratie. Banktransacties uitvoeren en controleren, facturering aan adverteerders verzorgen en opstellen van jaarrekening.

We brengen de Sylboade 10x per jaar uit, en voor elke editie hebben we op een avond een redactievergadering waarbij we de bestuurszaken en de binnengekomen kopij bespreken (duurt ca. 2 uren). De vergaderingen houden we bij één van de bestuursleden thuis. De andere activiteiten die bij je functie horen kun je naar eigen inzicht en tijd indelen en zelfstandig uitvoeren. Per editie zou je hier gemiddeld 5 uren voor kunnen aanhouden.

Voor alle functies hanteren we een termijn van 4 jaar, maar praktijk heeft uitgewezen dat men vaak langer in het bestuur is gebleven. We vinden het namelijk ook belangrijk om een gezellige groep te hebben en dat we na het vergaderen ook nog vaak blijven hangen voor een hapje, drankje en gezelligheid.

Spreekt één van de functies je aan en lijkt het jou ook leuk om voor de Sylboade aan de slag te gaan? Dan zien we graag een mailtje van je tegemoet op email hidden; JavaScript is required! Wil je graag eerst wat meer info of wil je eerst eens een kennismaking met de andere bestuursleden? Dan kan dat natuurlijk ook door ons even een berichtje te doen per mail.

We zien je mailtje met belangstelling tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Marcel Langeland (voorzitter)

Namens het bestuur van de Sylboade