Timmerdorp Heeg 2021

12 september 2021

in Overig nieuws

Wat was het weer een groot feest aan het begin van de zomervakantie: Timmerdorp!! Dit jaar iets kleiner van opzet vanwege de corona maatregelen, maar desalniettemin groots uitgevoerd! 100 kinderen hebben 2 dagen getimmerd, gebouwd, geknutseld en vooral heel veel lol gehad.

Vanwege alle regels hebben we dit jaar in plaats van een thema gekozen voor “Bouw wat je wil!”, en dat bleek een schot in de roos. Een prachtig gevarieerd dorp was het, met een bioscoop, lasergame, vogelhuis, kroeg, politiebureau, snackbar en nog veel meer.

Tussen het timmeren door was er een stormbaan, met rodeo en een klim/glijbaan. We hebben BINGO gedaan met leuke prijzen en natuurlijk kreeg iedereen zo nu en dan wat lekkers tussendoor. De patat met frikadel of kroket ging erin als koek op de tweede dag.

Na twee dagen timmeren waren de hutten helemaal AF (Pfff… wat een klus en ook nog in een recordtempo) en toen kwam de jury (dit jaar bestaande uit Marit, Marian en Sjoerd). De hutten werden uitgebreid bekeken, van binnen en van buiten en ieder groepje gaf een demo hoe de hut ‘werkt’. De juryrapporten werden naast elkaar gelegd en daar kwamen de volgende winnaars uit:

 

  1. De bioscoop van groep 3
  2. De snackbar van groep 7
  3. De lasergame hut van groep 12

En daarna? Alles slopen en samen opruimen! Dit werd gelukkig met hetzelfde enthousiasme gedaan als het opbouwen. Wat een topprestatie! Helaas was een slotfeest op de Rakkenpôle dit jaar niet toegestaan. Dat bewaren we voor volgend jaar!

Als Team Timmerdorp kijken we terug op een fantastisch Timmerdorp. Geweldig ook dat de begeleiders en vrijwilligers dit jaar de hele dag meehielpen in plaats van halve dagen. Dankzij iedereen die een steentje heeft bijgedragen hebben we er weer een prachtig feest van kunnen maken. Daar willen we jullie allemaal ontzettend voor bedanken. En wat zijn we trots op de maatschappelijke stagiaires. Super bedankt voor jullie inzet.

Timmerdorp wordt mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

d’Ald Wal, Coop, loonbedrijf Attema, Veenstra Fritom, De Heegerhoek, Passantenhaven, Brandweer, Bergstra woninginrichting, Jan Sikkes, VVV, Ivar Muziek, De Watersport, Heech yn ‘t Findel, De Boeier en De Sylboade.

 Foto’s en zelfs filmpjes van ons Timmerdorp kun je bekijken op: www.timmerdorpheeg.nl

Het Timmerdorp Team:

Marjanne Attema, Carola vd Meulen, Wybe Douwe Cnossen,

Egbert Jongstra, Jessica Wierda, Bart van Noordennen,

Minke Oostra, Petra Buwalda, Hilde Dijk en Miranda Veenstra