St. Jozefschool

7 november 2021

in St. Jozefschool

Meester Paul “getrouwd”

Feest op de Jozefschool! Meester Paul ging trouwen, althans, hij ging samen met Helga een geregistreerd partnerschap aan. Iets wat heel erg lijkt op trouwen. Meester Paul en Helga hebben dit bescheiden gevierd op vrijdag 8 oktober met familie en vrienden maar daar kom je natuurlijk op de Jozefschool niet mee weg. Nee meester, dat zul je weten. De juffen hadden een prachtig pre-bruiloftsfeest geregeld waarbij meester volledig verrast werd en zelfs Helga, zonder dat meester het wist, op school kwam. Het pre-bruiloftspaar werd onderworpen aan de grote “Pauls-honeymoon-show”. In deze show moest meester in 5 rondes allerlei vragen beantwoorden en opdrachten doen. “Onmogelijke vragen” zo vertelde meester. Logisch, want bij elke niet behaalde ronde mocht hij een dames-kledingstuk aantrekken. Aan het eind van de hilarische show, waarbij er veel werd gelachen, waren de rollen omgekeerd. Helga was meester Paul en omgekeerd. Tot slot van het bruiloftsfeest op school kreeg meester Paul nog een prachtig cadeau; een poster met lieve hartjes en een heuse honeymoon voor een bestemming naar keuze!

 

Benieuwd naar het onderwijs op de St. Jozefschool?

Daar geven we een andere, meer hedendaagse invulling aan het onderwijs vanuit onze kernwaarden Zíen, Vieren, Ontwikkelen!

Hierbij wordt gewerkt:

  • in kleine groepen,
  • met veel individuele aandacht,
  • met de inzet van eigentijdse ICT middelen, waardoor kinderen nog beter, gemonitord worden en waarbij er de nodige vaardigheden worden aangeleerd,
  • aan kwalitatief goed en doordacht onderwijs,
  • met een team die zich met hart en ziel inzet,
  • in een open en warme sfeer.

Wij geven onderwijs waarbij kinderen de nodige zelfstandigheid krijgen en zelf het nodige in mogen brengen!

Hierdoor beleven ze meer plezier in het leren, omdat ze zelf de nodige zeggenschap krijgen in hun eigen leerproces.

Wij nodigen u van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen door te bellen naar 0515-442531 of te mailen naar email hidden; JavaScript is required.

Tot binnenkort! Marjan Tjerkstra (Directeur St. Jozefschool)

Beestenbende op de St. Jozefschool in Heeg

Terwijl kinderen en hun ouders kooien, kattenmanden, terraria en potten met verschillende dieren de school in brachten, werden er in een paardentrailer 2 pony’s en een geit afgeleverd op de St. Jozefschool. Vervolgens werden alle dieren door elkaar niet alleen bewonderd, maar ook geaaid en geknuffeld. Tijdens de Grote Dierenshow werden de nodige weetjes over dieren verteld, liedjes gezongen en kunstjes met dieren vertoond. Ook bracht een hulphond van iemand met een traumatische stoornis een bezoekje. De kinderen waren onder de indruk van het verhaal en hoe belangrijk hulphonden voor mensen zijn. Hiervoor zijn we op dit moment doppen van lege flessen aan het inzamelen. In de hal van de school kunnen de doppen worden ingeleverd.