Activiteiten kommissie It Heechhûs

20 december 2021

in It Heechhus

Beste Hegemers,

Wij moeten helaas, ook, wegens de huidige covidmaatregelen, de wintermarkt dit jaar cancelen. De wintermarkt op 11 december gaat dus niet door. We hebben het idee geopperd, om als alternatief voor de wintermarkt, in het voorjaar van 2022 een voorjaarsmarkt te organiseren. Meer daarover in de volgende Sylboade.

We blijven natuurlijk achter de schermen actief, om voor 2022 activiteiten te organiseren. Wij gaan ervan uit dat het theaterstuk “Echt wier”, op 25 februari door kan gaan. Echt Wier nieuw. Het nieuwe stuk van JM Teaterwurk zou in oktober 2020 zijn première beleven, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Dit nieuwe en oorspronkelijk Fries toneelstuk van Bonne Stienstra wordt gespeeld door Jan Arendz en Marijke Geertsma met als speciale gast Frâns Faber, tekenaar, illustrator en muzikant. De regie is weer in handen van Bruun Kuijt.

Echt Wier! is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, over nu, over straks. Jan Arendz en Marijke Geertsma zijn in het dagelijkse leven niet alleen collega’s maar ook man en vrouw. Zij kennen het probleem van een echtpaar op leeftijd, dat doordat zij dagelijks bij elkaar zijn, uit elkaar kunnen groeien. Jan en Marijke verbreken de stilte, vertellen verhalen en spelen scènes, komisch en uit het leven gegrepen.

Een uur voor aanvang en een uur na de voorstelling kan het publiek zich laten portretteren door Frâns Faber. Daarvoor opgeven kan bij de vrijwilligers die elke avond meegaan met de voorstelling. Frâns zal tevens zorgen voor de muzikale ondersteuning van de voorstelling.

Het reserveren van kaarten voor de voorstelling in It Heechhus op 25 februari kan via email hidden; JavaScript is required.

25 februari “Echt Wier”. Aanvang 20 uur. Kosten € 18,50,- per persoon.

Rest ons u nog een hele fijne kerst te wensen en een gezond 2022!

Groet van, Sybout, Marlisa, Marjan, Paul, Robert, Jannie en Marieke (A.K. It Heechhûs)