Govert Muller, ons nieuwe redactielid!

20 december 2021

in Verhalen

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we een tijdje geleden een oproep in de Sylboade hebben gedaan. We willen onze redactie graag versterken met nieuwe leden aangezien sommigen van ons de redactie gaan verlaten. Laat nou Govert Muller meteen enthousiast reageren! Daar zijn we hartstikke blij mee. Govert wil graag zijn kennis van financiën en nog veel meer met ons delen en helpen om de Sylboade maandelijks bij jullie op de deurmat te krijgen. En natuurlijk is het dan tijd voor een gesprekje…

In verband met een nieuwe knie van Govert en de teruggekeerde Corona ellende spreken we elkaar via de telefoon… Ik heb Govert al een keertje ontmoet samen met de andere redactieleden, toen hij met ons kwam kennis maken. Dat hij een nieuwe knie nodig had is volgens hem te wijten aan de verschillende sporten, zoals rugby en motorcross, die hij in het verleden fanatiek beoefende… Hij is nu aan het revalideren en dat gaat best goed. Over een tijdje is hij er weer helemaal bij.

Geboren in Rotterdam en opgegroeid in een klein dorpje onder de rook van die mooie stad. Na zijn studie economie in Amsterdam is hij in Bussum beland. In die tijd heeft hij gewerkt in de financiële wereld en later ook in de farmacie. In het jaar 2000 besloot Govert dat het na zo’n 22 jaar wel eens tijd werd voor een omslag. Hij heeft dat wereldje vaarwel gezegd en is naar de Zeevaartschool gegaan. Na deze opleiding heeft hij ongeveer 10 jaar gevaren totdat hij in 2011 werd afgekeurd.

Hoe nu dan? Nou gewoon weer een nieuwe weg inslaan! Govert is gaan lesgeven en wel aan een Hoge School in Utrecht. Met veel plezier overigens, want kennis overbrengen geeft hem voldoening. En niet alleen op het economische vlak! Na zelf zeil les genomen te hebben heeft hij veel zeil les gegeven bij de Zeilschool Heegermeer… Jammer genoeg is dat avontuur inmiddels voorbij omdat hij best wel ziek werd, waarbij zijn evenwicht ernstig verstoord werd. Ja en dan zit je nou niet zo lekker op een zeilboot… Zijn eigen platbodem heeft hij daarom dan ook helaas moeten verkopen.

En dan nu Heeg! Hij woont sinds 2019 in ons mooie dorp en vindt het heerlijk om hier te wonen. De manier waarop mensen met elkaar omgaan, de rust, mooie natuur… Kortom het hele plaatje spreekt hem enorm aan. Nu ook: na zijn operatie is Govert nog niet echt snel ter been en dat wordt onmiddellijk door de buurtbewoners opgepikt. Mensen brengen af en toe eten, ze komen even kijken of alles goed gaat… Kortom Govert heeft daadwerkelijk het gevoel dat hij erbij hoort en hoe belangrijk is dat! Er zijn vrolijke meiden, die af en toe zijn hond komen uitlaten en veel meer van dit soort vriendelijke voorbeelden!

Op zijn beurt wil Govert ook iets voor Heeg doen. In de vorm van vrijwilligers werk. Zo heeft hij een tijdje bij “onze” Palingaak wat gedaan. Maar dat was ivm zijn ziekte nog eigenlijk een beetje te vroeg en dus is hij daar mee gestopt. Werkt ook als vrijwilliger bij de VVV. Hij vindt het harstikke leuk om mensen te leren kennen. Zo heeft hij het nuttige met het aangename verenigd en eet nu zo’n 3x in de week bij de Boeijer. Heerlijk om met andere mensen samen te eten en daarnaast is hij zelf niet zo’n enorme keukenprins… Wat je noemt: 2 vliegen in één klap!!

En dan nu de stap om onze redactie te komen versterken: hij kijkt er naar uit om mee te helpen en om in de Sylboade redactie plaats te nemen!

Wees welkom Govert en veel succes!

Agnes de Groot