St. Jozefschool

20 december 2021

in St. Jozefschool

 

Bezoek aan VeenstraFritom

Op donderdag 4 november zijn we met de groepen 4, 5 en 6 op bedrijfsbezoek bij VeenstraFritom geweest. We werden erg hartelijk ontvangen en Erik heeft ons via een korte en grappige presentatie vertelt wat VeenstraFritom doet en in welke landen ze werken. Natuurlijk kregen de kinderen hierbij ook iets lekkers, een snoepje dat sprekend lijkt op het logo van VeenstraFritom.

Daarna zijn we in twee groepen over het bedrijf gegaan. Allemaal gehuld in mooie fluoriderende hesjes. We mochten een kijkje nemen op de planningsafdeling, in het magazijn, in de loodsen en zelfs in de garage waar vrachtauto’s onderhoud krijgen. Het hoogtepunt van de middag was natuurlijk het rijden in de vrachtauto over het terrein van VeenstraFritom. De kinderen hebben enorm veel plezier gehad en veel geleerd over het bedrijf en wat transport is.

Bij de afsluiting hebben alle kinderen een mooie tas van VeenstraFritom gekregen met daarin allemaal mooie dingen. Een sleutelhanger, pen, rol pepermunt en nog veel meer leuks. De kinderen van onze groep willen nu bijna allemaal gaan werken bij VeenstraFritom! Erik en alle andere medewerkers nogmaals bedankt voor deze leuke leerzame middag en jullie inzet!

Een kijkje nemen bij ons Anders Organiseren

Een paar weken geleden kwam een enthousiaste ouder naar beneden: ‘Wat wordt er geweldig zelfstandig op het Leerplein gewerkt! Ik heb er een foto van gemaakt, dan kunnen jullie het ook even zien!’ Dit zou hèt moment zijn u uit te nodigen om een kijkje bij ons te komen nemen, zodat u kunt zien op welke wijze wij invulling geven aan ons onderwijs. We hadden u ook graag op school uitgenodigd, maar helaas is dit op dit moment niet verstandig en zullen we de uitnodiging nog even moeten uitstellen. Voor ouders met kinderen van bijna 4 jaar, willen we wel een uitzondering maken, zodat ze zich goed kunnen oriënteren op de meest passende school voor hun kind. (email hidden; JavaScript is required)

Bakpieten en bezorgpieten

De bakpieten van de St. Jozefschool hebben heel veel pepernoten gebakken vandaag.

Zoveel dat de bezorgpieten van groep 4/5/6 bij iedereen die in quarantaine zit, ook pepernoten komen bezorgen! Let goed op je voordeur dus!

Nationaal schoolontbijt.

Wat is er leuker dan samen op school aan het ontbijt. Dat was dus smikkelen en smullen. Alle bordjes leeg en zelfs de korsten van het brood smaakten heerlijk!!

Twee weken lang met de hele school werken aan het project “De ruimte”

Met alle kinderen van groep 1 t/m 8 hebben we gewerkt aan het project: De Ruimte. Bij de kleuters werd er enthousiast raketten gemaakt van blokken, kapla en van mozaïek. Ontwerpers en bouwers in de dop!!

Daarnaast werkten de kinderen van groep 3 t/m 8 “door elkaar heen” samen in groepjes. In totaal waren er 8 groepen die samen werkten aan hun eigen presentatie over de ruimte.

Zo werd er een presentatie gemaakt over de planeten, André Kuipers, het ruimte-hondje Laika, en vele andere ruimte onderwerpen. Ieder groepje mocht zelf weten hoe ze het wilde presenteren. Sommigen kozen voor een muurkrant, anderen voor een proefjespresentatie en weer een ander groepje ging voor een presentatie op de computer. Alle presentaties werden op donderdag 11 november in “Ons Ruimte Museum” getoond aan de ouders van de school. Het werd een prachtige tentoonstelling waarmee het project werd afgerond.

 

De St. Jozefschool wenst iedereen

hele fijne feestdagen en een gezond en bijzonder 2022 toe!