Voorwoord

20 december 2021

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Na een aantal fysieke redactievergaderingen, hebben we als redactie de vergadering de afgelopen keer weer online moeten doen. Dit keer ook ons nieuw redactielid Govert erbij (maar meer hierover verder op in dit blad)! Het coronavirus houdt ons allemaal nog steeds in zijn greep. We hadden weer even het fijne gevoel om samen te kunnen zijn, maar helaas zullen we ons weer even moeten aanpassen. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat iedereen ondertussen wel erg bedreven is in Teams, Zoom en Skype 😉 Het online vergaderen gaat een stuk makkelijker dan in het begin, maar ideaal is het voor ons niet. Zo hebben we ook de jurering van de 61 (!!) kleurplaten moeten doen. Maar met de nodige hulpmiddelen is dit prima gelukt en hebben we tal van kinderen kunnen verrassen met leuke kadootjes (meer hierover verderop in deze Sylboade)

Nu Sinterklaas weer richting Spanje is vertrokken, worden de huiskamers weer klaargemaakt voor Kerst. De kerstboom komt in huis en wordt het hele huis in kerstsfeer gebracht. Wat een gezelligheid! Dat is ook wel een beetje nodig, want gezelligheid buiten de deur is met de aangescherpte maatregelen weer even niet mogelijk. Het zal -net als vorig jaar- een andere Kerst worden dan al die jaren voorheen. Maar laten we er dan maar het beste van maken en toch ook aan andere mensen blijven denken. Even geen kerstdiner, maar een klein kadootje voor onder de kerstboom of gewoon even een lief kaartje schrijven kan al een lichtje doen schijnen in iemands leven.

Laten we de kinderen ook niet vergeten; voor hen is en blijft het ook nog steeds een vervelende tijd. Ondanks alles kunnen ze toch fijn buiten spelen en met de kerstvakantie in het vooruitzicht kunnen ze ook leuke plannen maken. Hopelijk zit het weer een beetje mee, zodat er veel buiten gespeeld kan worden. En wie weet krijgen we wel de eerste sneeuw…

De volgende Sylboade zal 25 januari 2022 uitkomen! Deze wintereditie loopt namelijk over zowel januari als februari. De daaropvolgende Sylboade komt dan op 1 maart 2022 uit. Houdt u daar weer rekening mee als u kopij wilt indienen? Kijk voor meer info op www.sylboade.nl/colofon.

Rest mij nog u een hele fijne Kerst en een gezond en voorspoedig 2022 toe te wensen. Denk om u zelf en alle dierbaren om u heen en blijf gezond!

Veel leesplezier,

Marcel Langeland (voorzitter)

Namens het bestuur van de Sylboade