Nieuwe Expositie Talma State

25 januari 2022

in Aankondigingen

Soms moet je ver reizen om nieuwe exposanten voor Talma State te vinden, en dan vind je ze, die bij wijze van spreken bij je om de hoek wonen. Afgelopen herfst tijdens mijn reis door Italië en Zwitserland raak ik op een terras aan het Lago Maggiore in gesprek met Grietje Huistra. Het blijkt dat ze als hobby schilderen heeft en laat ze me wat foto’s van haar kunstwerken zien. Ik stel meteen maar de vraag of ze openstaat voor een expositie in Talma State in Heeg. Ja, het lijkt haar leuk om haar werk aan de buitenwereld te tonen.

Ze vertelt dat haar zus in Sneek ook schildert, en het eigenlijk nog beter kan. Ik stel haar voor, om dan gezamenlijk te exposeren. Eenmaal thuis neem ik weer contact op met Grietje en is ook haar zus Sietske ook bereid om te exposeren. Tijdens het inrichten van de expositie blijkt dat we via de naam Engelsma ook nog verre familie van elkaar zijn…

Even voorstellen…Ik ben Grietje Huistra-Engelsma en woon in Sibrandabuorren en ben de zus van Sietske.

Ik schilder nu enkele jaren en zit op les bij Rens Hoekstra uit Akkrum. Haar steil van schilderen vind ik prachtig en probeer dit nu ook. Ik schilder voornamelijk op paneel met acrylverf.

Schilderij schapen van Grietje

 

 

 

 

Ik ben Sietske Koopman-Engelsma, woon in Sneek en schilder al vele jaren. Diverse cursussen heb in de loop der tijd gevolgd o.a. bij Marten Sybesma uit Kubaard en Fimmy Kooiker uit Uitwellingerga. Zo heb ik veel stillevens in olieverf gemaakt en portretten in acryl geschilderd. Momenteel schilder ik graag landschappen, natuur en vogels in hoofdzakelijk olieverf.

Schilderij eend van Sietske.

 

Mocht u een bezoekje afleggen in Talma, of maakt u een wandeling door Heeg, loop dan eens binnen bij Talma State en geniet van deze mooie kunstwerken.

(gang begane grond aanleunwoningen rechts van de receptie)

 

Mariet Swart