St. Jozefschool

25 januari 2022

in St. Jozefschool

Wat een feest!!!

De laatste week van 2021

Hoewel we na de persconferentie we allemaal vreselijk baalden dat we de school al moesten sluiten, zijn we toch wel heel erg blij dat we de laatste week nog naar school konden! Gelijk na het aangekondigde bericht dat de school dicht moest, hebben we samen de schouders eronder gezet om met zijn allen nog een fijne laatste schooldag met een bijzondere kerstinvulling te kunnen vieren. En dat is gelukt en hóe!

Er werden Kerststukjes en Kerstkaarten gemaakt voor de kinderen van de Nieuwkomers in Heeg en voor de bewoners van Talma, er werd gedanst en film gekeken. Na een heerlijke brunch, die met het zweet op de rug, maar met liefde werd klaargezet én rondgebracht bij de kinderen die niet op school aanwezig konden zijn vanwege corona, werd de dag afgesloten met een ware Kerstbingo!

Na deze heerlijke dag kon de vakantie, een week eerder dan gepland, beginnen. Goed geregeld allemaal!

Sinterklaas

Twee weken eerder hadden Sinterklaas met twee pieten de beide scholen in Heeg al bezocht. Na een rondje door het hele schoolgebouw, had Sinterklaas nog tijd om persoonlijk de groepen 1/2/3 en groep 4/5/6 in het speellokaal te ontmoeten.

De kinderen van groep 7 en 8 hadden in de week ervoor allemaal een cadeautje gekocht en creatief gewerkt aan een gedicht en surprise voor het klasgenootje waarvan ze het lootje hadden getrokken. Iedereen had zijn uiterste best gedaan om er iets moois van te maken.

Het plezier en Sinterklaasgevoel was de hele dag voelbaar!

De start van 2022

En toen werd het 3 januari. Gespannen zaten de meester, juffen, ouders en ook kinderen voor de televisie om te horen of er online of gewoon op school lesgegeven kon worden. Gelukkig besloot het kabinet dat we op 10 januari gewoon naar school konden gaan. Niks voor de computer, elkaar gewoon weer in de ogen zien. Wat hebben we in deze coronaperiode daar vaak naar uitgekeken. Het is bijna niet te geloven maar tegenwoordig zitten de kinderen bijna liever op school dan dat ze thuis zijn. Wie had dat ooit gedacht. 😊

De eerste dag hebben we hier met zijn allen bij stil gestaan. We hebben de start van het nieuwe jaar en het weer naar school mogen gevierd al was dat wel bescheiden. Immers, er moet weer hard gewerkt worden. Rekenen, taal, spelling, lezen, schrijven, wereldoriëntatie… Alles staat weer op het rooster. En wat is het fijn om daar in de komende periode hard aan te werken…

De kinderen, ouders en leerkrachten van de Jozefschool wensen iedereen een heel goed, gelukkig en gezond 2022 toe!