Oant moarn

18 mei 2015

in Ingezonden mededeling

Op vrijdagavond 3 april 2015 is ’Piets weerbericht’ (SBS 6) opgenomen bij en op de Korneliske Ykes in het fotogenieke centrum van Heeg. Robert Toussaint van de VVV heeft dit spektakel georganiseerd om de Opstapdag in Friesland te promoten. Deelnemers kunnen zaterdag 4 april in een tiental watersportplaatsen aan boord van een schip stappen voor een gratis vaartochtje.

Op de PALINGAAK staan een aantal bemanningsleden en anderen om Piet Paulusma op te wachten. Onder anderen een groep jonge meiden die in de jeugdherberg bivakkeren en een stel kinderen. Het wachten op Paulusma duurt lang maar met het weer van 3 april is dat helemaal niet erg: weinig wind en een heerlijk zonnetje. Gezellig dus!
Eindelijk komt de weerman aangelopen. Ontspannen voegt hij zich tussen de mensen op de boot; maakt hier en daar een praatje en ’fûsket’ met de ietwat verlegen Heegemer jeugd. Dan gaat hij los over het betere weer dat ons over (pas!) een week te wachten staat. Iedereen blij natuurlijk. Het is verbazend hoe gemakkelijk het hem afgaat. Niks geen spiekbriefjes.
Het is een feestje dit mee te maken.
Niet alleen de Opstapdag is helder gepromoot maar ook Heeg. Landelijk zijn we even positief in het nieuws gekomen met de Korneliske Ykes als beeldmerk van ons dorp.
Bij het verlaten van de PALINGAAK komt onverwacht onze immer attente vrijwilliger Wiebe Veenstra haastig uit het ruim geklauterd met in zijn handen het gastenboek. Natuurlijk is Piet graag bereid er even iets in te schrijven. Wat? Dat blijft even een verrassing. Kom zelf maar kijken in het vooronder.

Tussen neus en lippen zegt Piet P. nog graag eens – met zijn cameramensen – een tochtje te willen maken met de AAK. De aanwezige AAKMANNEN zijn hem zeer genegen: zoek deze zomer zelf maar een avondje uit, maar neem wel goed weer mee! Daar zorg ik wel voor, roept Piet met een brede grijns van oor tot oor.aak
Foto: Johan Potma Tekst: Willem O. Santema

Weerbericht op: http://www.sbs6.nl/video/gC4kDrsWfv53/3-april-2015-piets-weerbericht