Nieuws van OVH2000

4 april 2016

in Ondernemers van Heeg

OVHOndernemersvereniging OVH2000 is opgericht in het jaar 2000, vandaar het getal 2000 in de verenigingsnaam. De toen al bestaande middenstandsvereniging van Heeg is toen opgegaan in de nieuwe vereniging. De vereniging telt een vrijwel constant aantal leden van rond de 110. Dat is erg hoog gelet op het totaal aantal bedrijven in Heeg van pakweg 130. Sinds kort kunnen ook ondernemers uit Oudega SWF, Gaastmeer en Hommerts/Jutrijp lid worden. Ieder jaar worden naast 2 algemene ledenvergaderingen, enkele bedrijfsbezoeken georganiseerd. Dit jaar waren we op bezoek bij Koninklijke Jachtwerf De Vries te Makkum. Ronddwalen op een miljoenenschip en geïnformeerd worden over het eigen opleiding instituut van Jachtwerf De Vries.

OVH2000 organiseert al meer dan 5 jaar Opening Watersportseizoen, de kerstmarkt, zomerbraderieën. Onze leden organiseren mee met de succesvolle zomeractiviteiten, het timmerdorp en Heeg-Promotie. Sponsoring van Koningsdag, Heechspanning, Sinterklaasintocht. Als vereniging zijn wij apetrots op ondernemend Heeg. Heeg is tot een zeer actief dorp uitgegroeid. En zoals Johan Oost in de vorige editie terecht opmerkte: alles om Heeg aantrekkelijk te houden en voor de goede naam en faam. Er bestaat onmiskenbare wisselwerking tussen de inwoners van Heeg, de ondernemers, onze gasten (vind ik een beter woord dan toeristen) en de dorpen-steden van de Zuidwesthoek.
Vanuit die gedachte werkt de OVH2000 dan ook actief mee in de Ondernemersfederatie Súdwest-Fryslân. Het is prettig en zinvol om met andere ondernemersverenigingen te overleggen en te zoeken naar versterking van de regio.

In tegenstelling tot hetgeen in de vorige Sylboade staat geschreven is het onlangs opgerichte ondernemersfonds geen initiatief geweest van de gemeente SWF. De Ondernemersfederatie heeft het fonds opgezet om zo de organisatie- en uitvoeringskracht van het bedrijfsleven te kunnen versterken. Samenwerking is vandaag de dag onontbeerlijk om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen en tot een succes te brengen. De financiële middelen uit het ondernemersfonds kunnen hierbij tot grote steun zijn. Het geld dat de ondernemers van Heeg gezamenlijk opbrengen kan in Heeg en de regio weer worden uitgegeven aan plannen bedacht door de ondernemers zelf. Denkt u hierbij aan stimulering van snel internet op het bedrijfsterrein. Toeristische promotie. Een grote weekmarkt. Of een betere afstemming tussen scholen en de ondernemers. Ideeën genoeg, maar wel te bepalen door de ondernemers zelf.

Het fonds is niet direct bedoeld om bijv. nieuwe netten voor de sportvereniging te bekostigen of voor de aanschaf van meer afvalbakken in het dorp. Er is een Stichting opgericht om de gelden van het ondernemersfonds te beheren. Alle leden van de OVH worden in de gelegenheid gesteld om ideeën of concrete plannen in te dienen bij de contactpersonen van de verschillende werkgroepen in Heeg. Ben je geen lid van de OVH en heb je een goed idee of voorstel? Dan kun je dat via één van de leden indienen. Kijk op www.OVH2000.nl voor meer informatie en contactgegevens.

Tjeerd Schrale (voorzitter OVH2000)

www.OVH2000.nl
email hidden; JavaScript is required