Afsluiting jeugd voetbalseizoen 2015-2016

8 juli 2016

in vv heeg

logo-vv-heegOp zaterdag 28 mei werd de jaarlijkse jeugdslotdag weer georganiseerd voor de F-E-D- en C-teams van voetbalverenigingen Oudega, Hommerts-Jutrijp en Heeg, meer dan 200 kinderen kwamen bij elkaar op deze gezellige ochtend. En wat hadden we er schitterend weer bij, het kon niet beter!

Om 9.00u mochten de F- en E-teams de spits afbijten, om en om werd er tegen de memmen (soms een heit of zusje) gespeeld, wat een spektakel om te zien! Een spannende race om de Durk de Jong Penaltybokaal volgde daarop met… penaltyschieten! Een traditie die is meegenomen vanuit Heeg, waar al jaren door de voetballers om deze bokaal wordt gestreden. Onder toezicht van het vele publiek werd er een beetje later begonnen en we zagen direct al een paar mooie goals en keepers die mooie snoekduiken maakten.

De winnaars van de eerste reeks hier nog even op een rijtje:
Heeg F3 – Jinte Eilingoudega
Heeg F2 – Nienke Bosma
Heeg F1 – Rutmer Talstra
Oudega F2 – Jelle Douwe Stegenga
HJSC F1 – Sil Dijkstra
Heeg E3 – Cas de Snoo
Heeg E2 – Reinder Grondsma
Heeg E1 – Steven Bosma
HJSC E2 – Jesse Cnossen
Oudega/HJSC E1 – Jimte Scholten

Tussen het voetballen door kon er gegrabbeld worden en was er voor een ieder een leuk prijsje te winnen bij de lootjesverkoop. De kinderen konden zich ook deze keer weer prachtig laten schminken!

Rond 11 uur was het de beurt aan de D- en C-teams om tegen hun heit te voetballen, 2×15 minuten op het grote veld, prachtig om te zien hoe ze aan elkaar gewaagd waren! Ook deze teams mochten tussen de wedstrijden door strijden om de Durk de Jong penaltybokaal, wat een spannende strijd! Het was voor de organisatie even puzzelen soms want de teams moesten tussentijds ook nog spelen en daardoor liep het hier en daar wel eens wat uit. Gelukkig werd er door leiders en belangstellenden meegeholpen om het voor elkaar te krijgen.

Ook hier nog even de winnaars op een rijtje :
OHH MD1 – Ilse Wiersmahjsc
OHH D3 – Wiebren Ykema
OHH D2 – Thyssiemen Osinga
OHH D1 – Pieter Vlagsma
OHH MC1 – Ilona van der Horst
OHH C3 – Marco de Vries
OHH C2 – Bert Veldman
OHH C1 – Jesse Feenstra

Kampioen Oudega/HJSC F1 werd nog even in het zonnetje gezet met een enorme wisselbeker en een mooie medaille. Daarna werden de prijswinnaars van het penaltyschieten bekend gemaakt en konden ze naast een beker die ze mogen houden de wisselbeker Durk de Jong penaltybokaal in ontvangst nemen. Na een bedankje van de voorzitter kon een ieder rond half 2 weer huiswaarts keren. Al met al een zeer geslaagde ochtend.

Alle leiders, vrijwilligers, sponsors en een ieder die heeft meegewerkt om deze dag te doen slagen bedankt voor jullie inzet! Fijne zomer!

Met een sportieve groet van de activiteitencommissie van
vv Oudega, vv Hommerts en vv Heeg