It Pikepoltsje

8 oktober 2016

in It Pikepôltsje

pikepoltsjeWilt u uw kind opgeven voor de peuterspeelzaal? Of wilt u meer informatie? Dat kan natuurlijk!
Pjutteboartersplak “It Pikepôltsje”
Tollewei 201 | 8621 CX Heeg

Wat hebben we gedaan:
Puk en Tomke zijn ook weer van de partij en we hebben gezien dat er allemaal nieuw speelgoed is. Puzzels voor de jongste kinderen. Veel te gemakkelijk natuurlijk voor oudere peuters, maar voor hen hebben we speelgoed met meer uitdaging aangeschaft.

De eerste week zijn we dan ook volop met het nieuwe speelgoed bezig geweest. De foto’s zijn er getuige van.
Natuurlijk gaan we ook knutselen, gymen, kleien, verven, bouwen, in de poppenhoek, buiten spelen, muziek maken, spelletjes doen en leuke taalactiviteiten doen met Puk! O jee, volgens mij komen wij tijd te kort. Laten we maar gauw beginnen, want wij hebben er zin in!

Thema

De eerste week hebben we het over de vakantie gehad. Puk en Tomke hadden een schatkist vol met “schatten” en de kinderen mochten één voor één iets wat ze heel mooi vonden uit de schatkist pakken.
Na de eerste week zijn we met het thema “dit ben ik” en “wie ben jij” bezig gegaan.
Wie is dat toch in de spiegel? Wat zie je allemaal. Een neus? Wat doe je daar mee. Bah, wat ruikt het hier vies, ik knijp mijn neus dicht.
En wat kunnen we met onze oren, ogen, tong en mond. Hé, daar ken ik ook een liedje van:

Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin.
Dit is mijn mondje met tandjes erin.
Dit zijn mijn ogen, mijn oren mijn haar.
Nu nog mijn neus en dan ben ik klaar!

Wie is dat kindje naast mij, hoe heet dat vriendje. Heb jij ook een naam/ achternaam? Zullen we onszelf eens omtrekken op tekenpapier? Wat zijn wij groot hè?
Puk neemt ons mee naar de eilanden van de apen en gaat met ons van het ene eiland naar het andere. We klimmen, gaan door een tunnel, springen van de berg en mogen niet in het water komen. Puk wordt er helemaal blij van. Zie je het wel? Maar soms gaat het mis, dan valt Puk in het water. Kijk eens naar zijn gezicht, hij schrikt! Even later is hij boos dat zijn kleren nat zijn. Met droge kleren aan wordt Puk weer helemaal blij! Wie kan er boos, verdrietig en blij kijken? Hoe kijk je als je schrikt?
Wat een mooie poster van Tomke! Wijs zijn hoofd, buik, armen, knieën, vingers enz. maar eens aan. Hoeveel oren heb je, hoeveel neuzen, hoeveel vingers. Wijs je eigen buik eens aan. Ik zie hem niet, o ja, die zit onder de kleren. Wat zit nog meer onder de kleren.

Marrit wordt deze maand alweer 4 jaar. Dat betekent dat zij de peuterspeelzaal gaat verruilen voor de basisschool en dat wij afscheid van haar moeten nemen. We hebben van je genoten Marrit, veel plezier op je nieuwe school!

Uitspraken van Peuters

Ylsa wijst naar een kras op de stoel en zegt: “Juf, een litteken!”
Lieke: “Dit flinterke kin net mear fleugelje”.