It Pikepoltsje

23 december 2016

in It Pikepôltsje

 Wat hebben we gedaan:

Lampion maken voor 11 november. Wat was het weer gezellig met de peuters en hun moeders op it Pikepôltsje!
Er werden prachtige lampionnen gemaakt! Zijn ze ook bij u aan de deur geweest?
Charlie met zijn prachtige pompoen, Marijn met zijn olifant,  Sanne met haar sterrenlampion, net als Hanna-Wytske? De paddenstoel van Ylsa zou je zo in willen wonen! Elke keer weer bijzonder om te zien wat voor prachtige lampionnen er zo’n ochtend geknutseld worden. Met onze lampion zijn we in optocht naar Talma gegaan en hebben daar onze lampion aan de pakes en beppes laten zien en die vonden het prachtig! Was er ook een beppe die van het spookje van Jort schrok? Bij het weggaan werden we getrakteerd op een doosje rozijnen en die waren gauw op!

Pepernoten bakken in Talma Zouden de pakes en beppes  wel pepernoten krijgen? Je weet maar nooit, zo met die verbouwing.  Weet Zwarte Piet wel dat niet iedereen verhuisd is naar Koudum, IJlst en ik weet niet waar nog meer naar toe, maar dat er ook nog pakes en beppes in Talma wonen?  Weet je wat? Wij komen wel naar Talma om samen met de beppes pepernoten te bakken, dan weten we in ieder geval zeker dat ze niet voorbijgaan. En met deeg van Ypma is succes verzekerd. Gelukkig bakken we altijd heel veel pepernoten, zodat we zelf ook nog even kunnen snoepen.

Dag en tot ziens zeggen we tegen Lieke, Marin, Chailyn en Sanne. Deze kinderen zijn of worden 4 jaar. En dan wacht de juf van groep 1 op hen! Nou, ze hebben er heel veel zin in. Dames, we zullen jullie missen en we wensen jullie een hele leuke tijd op je nieuwe school!

Nieuwe peuters: Twee nieuwe kinderen komen vrijdags bij ons spelen. Het zijn Anke en Lucas. Samen hebben ze het al heel gezellig, want ze kennen elkaar goed en we hopen natuurlijk dat ze zich ook gauw bij ons thuis gaan voelen. Heel veel plezier op it Pikepôltsje!