Optreden Willekoar en Kompanenkoor

10 april 2017

in Willekoar

Optreden van het Willekoar Heeg en het Kompaenenkoor uit IJlst belooft wat!

Het Willekoar en het Kompaenenkoor gaan op herhaling. Enkele jaren terug vonden ze elkaar in een uitermate geslaagd concert in een afgeladen Sint Jozefkerk. En ook nu zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het Willekoar heeft tot twee maal toe het Femuza zangfestival gewonnen. Bovendien was het koor kwalitatief aan de maat om met sterren als Miranda van Kralingen en Ernst Daniël Smid op te treden. Dit is ook een compliment aan dirigent Louiza Saitova die evenals Harm van der Meer van de Kompaenen gepokt en gemazeld is in de koormuziek. Sinds Harm van der Meer afscheid heeft genomen van grote koren, als o.a. het Lemster mannenkoor, is z’n focus volledig op het Kompaenenkoor gericht, dat hij in korte tijd naar een hoger plan heeft geleid. In het afgelopen half jaar, met verhalenverteller Hylke Speerstra, trokken ze op diverse podia volle kerken. Dat heeft de bezoekers blij verrast. Evenals het koor, dat overduidelijk aan populariteit heeft gewonnen.

De laatste zondag in april wordt een middagje om naar uit te zien. Wat het Willekoar in de naam heeft staan, staat bij het Kompaenenkoor in de doelstelling. De combinatie van ‘nocht en wille’ is bij voorbaat gegarandeerd. De koren willen dit tot uitdrukking brengen in een wervelend mooi programma. De fantastische akoestiek van de kerk helpt zeker mee. Het is  een gelukzaligheid op zich, wanneer elke noot tot z’n recht komt.

Geloof het maar, de muzikale droom komt uit.

Willekoar Heeg en Kompaenenkoor ’t Skip sûnder roer’, IJlst, RK Sint Jozefkerk Heeg.

Zondagmiddag 30 april 2017, aanvang 15.30 uur Entree € 5,00 p.p. t/m 12 jaar gratis.