Crowdfunding Campagne Bernewille

7 juni 2017

in It Heechhus

Crowdfunding Campagne Bernewille op het Groenplein in Heeg

ONZE DROOM IS ELKAAR TE ONTMOETEN OP HET GROENPLEIN. Op een bankje in het zonnetje in de buitenzaal voor It Heechhus kun je bijpraten en van het prachtige uitzicht op het water en het dorp genieten. Voor kinderen is het nog wat kaal en daar willen we verandering in brengen zodat ze kunnen spelen. De dorpstuingroep heeft al een klimboom geplant en wil nu geld bij elkaar brengen voor de aanschaf van een waterpomp en natuurlijke speelmaterialen. De Klimboom moet nog groeien net als dit plan en jij kunt ons daarbij helpen met een gift of bij de aanleg. We zien het al voor ons blije kinderen lekker spelend op het Groenplein. Lees meer over wat er allemaal al gebeurd is en aarzel niet en steun ons, wij zijn blij met elke euro.

Heeg heeft een dorpsvisie ontwikkeld de “Dream van Heech”. Daar zijn vele werkgroepen uit voortgekomen o.a. de dorpstuingroep.  Deze groep streeft naar een groen Heeg en wil het parkeerterrein voor het dorpshuis, it Heechhûs, omtoveren tot een groen plein.   Gerrit Terpstra heeft samen met de dorpstuingroep een basisplan voor het groene ontmoetingsplein ontwikkelt en de groep heeft een prijs gewonnen bij het Oranjefonds “Groen dichterbij”.

Een mooie start en we hebben kunnen aansluiten bij het Friese Meren project waardoor middelen ter beschikking kwamen voor het deels realiseren van het groenplein. Het plan omvat een buitenzaal, een buitenpodium, een muziektent, een natuurlijke speelplek voor kinderen en de entree van het dorpshuis wordt ingericht met groen. Het begin is gemaakt de “buitenzaal “  (zie foto) is aangelegd met  de oude walbeschoeiing uit de passantenhaven.  Vrijwilligers hebben het beplant en bankjes gemaakt. Nu zijn we aan de inrichting van  de kinderspeelplaats toe.

Donaties zijn zeer welkom kijk voor onze campagne op de site www.voorjebuurt.nl. Onze campagne naam is “Bernewille op het Groenplein”.

Naast deze online actie zijn we ook al aanwezig geweest met een kraam tijdens de opening van het watersportseizoen, de opstapdagen en tijdens Heechspanning hebben we ook onze campagne in beeld gebracht. Ook de beide basis scholen dragen de campagne een warm hart toe, de kinderen gaan tekenen met het thema “klimmen en Klauteren” en die tekening wordt de ouders te koop aangeboden voor minimaal 1 euro. Mocht u nog niet van onze campagne op de hoogte zijn bezoek dan onze website en lees alles over de campagne “Bernewille op het Groenplein”.

Over de initiatiefnemers

Vanuit verschillende invalshoeken vanuit het dorp van Heeg, zoals het initiatief van plaatselijk belang voor de visie van Heech, de dorpstuingroep, het bestuur van it Heechhus, de Groenpleingroep, Heeg in het Groen zetten we gezamenlijk de schouders eronder om een Groenplein te realiseren. Er zijn al verschillende activiteiten geweest, zoals twee NL-doet dagen en meerdere werkdagen waar met veel enthousiasme door vrijwilligers van de dorpstuingroep en het Groenplein is gewerkt. Ook hebben de mannen van de watersportvereniging in Heeg als vrijwilligers de bankjes op het Groenplein gemaakt. Tijdens deze dagen is het niet alleen hard werken, het is ook gezellig en er wordt voor de inwendige mens gezorgd.

Stap voor stap brengen we onze droom dichterbij en willen Janke, Gerie, Freke, Lucie, Freya, Dorien, Helma, Dukkie, Akke, Stien en Barbera zich sterk maken om geld bij elkaar te brengen voor een natuurlijke speelplek voor kinderen.

 facebookpagina:  https://www.facebook.com/bernewilleophetgroenplein/

De campagne staat sinds 21 april online www.voorjebuurt.nl