Voorwoord

31 augustus 2017

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Hopelijk is onze grote verandering voor dit nieuwe jaargang u al opgevallen: de cover! Vanaf de 36e jaargang prijkt er op de omslag een mooie afbeelding die we ingezonden hebben gekregen van één van onze lezers. Als reactie op de fotowedstrijd hebben we tal van mooie foto’s binnengekregen, waar we de meest passende Sylboade-foto uit hebben geselecteerd. Wie de uiteindelijke winnaar is geworden, zullen we in de volgende Sylboade prijsgeven. Vanwege de vakantie was het niet meer mogelijk om voor de drukgang van dit nummer een officiële uitreiking met fotomoment te prikken.

Met de afsluiting van de vakantie lijkt alles weer te gaan beginnen. De scholieren zitten alweer in de schoolbanken en bedrijven draaien weer met volle bezetting. Maar ook het verenigingsleven pakt de draad weer op na de zomerstop.

De Heegfeesten hebben we ook alweer gehad. We mogen trots zijn als dorp met zoveel zomeractiviteiten die we ook dit seizoen weer hadden in Heeg. Alle lof voor al die vrijwilligers die dat allemaal mogelijk maken.

Na al die zomerse activiteiten is ook officieel de (meteorologische) herfst al ingegaan. We zullen zien of we nog een lekkere nazomer krijgen, of dat het guur en regenachtig wordt… al hoop ikzelf op het eerste.

Zo snel als de zomer voorbij gegaan is, zo lang duurt de kabinetsformatie. Er was al aangegeven dat het sowieso niet meer lukt voor Prinsjesdag, maar wanneer ze dan wel op het bordes zullen verschijnen blijft mij nog een raadsel. Laat deze langdurige onderhandelingen en gekissebis maar geen weerspiegeling zijn van de manier hoe ze zullen regeren als het dan toch een kabinet zal gaan worden! Want er zijn nog flink wat complexe items te behandelen in de regering. Samen zullen ze het land moeten gaan regeren met zoveel meningen en standpunten in ons kleine landje…

Via de Sylboade kunt u in ieder geval op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in ons eigen dorp. Veel leesplezier!

Marcel Langeland

Namens de redactie van de Sylboade