It Wraldfinster

8 oktober 2017

in It wrâldfinster

Het schooljaar is weer begonnen!

Op 4 september zijn we weer met veel plezier aan een nieuw schooljaar begonnen. Sommige kinderen nog wat onwennig, anderen al helemaal klaar voor de nieuwe uitdagingen die dit schooljaar gaan komen.
Aan de hand van meegenomen vakantiefoto’s kwamen de gesprekken al gauw op gang. De foto’s werden later bij de entree opgehangen en ook daar werd nog lekker nagepraat over alle avonturen die de kinderen beleefden in de vakantie.
De versiergroep was in de vakantie al op school en zij hadden de entree en het lesplein al gezellig ingericht. Fijn dat er dit jaar een paar nieuwe moeders bereid zijn gevonden om deze groep te versterken.

We zijn erg blij dat dhr. H. Huitema ook dit jaar weer zijn lessen wiskunde en Duits kan geven. De kinderen en ook hijzelf, beleven hier veel plezier aan.

10 jaar samen!

Ons schoolgebouw bestaat deze zomer 10 jaar en daarom werden alle kinderen vrijdag-morgen 8 september getrakteerd op versierde taart! Voor de zomervakantie werd aan de ouders gevraagd om taarten te bakken. Men heeft in grote getale aangegeven om één of zelfs meerdere taarten/cakes te willen gaan bakken! Wij zijn hiervan onder de indruk!
Op donderdag 7 september zijn de aangeleverde taarten door groepjes ouders van It Wrâldfinster en de Sint Jozefschool versierd
Een heel gezellige avond!
Vrijdagochtend was het natuurlijk groot feest met spelletjes en taart.
Wat de kinderen betreft mogen we ieder jaar wel zo’n leuk feestje vieren J

Kinderboekenweek
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Griezelen. Gruwelijk eng! Op school besteden we ieder jaar aandacht aan de Kinderboekenweek. Lezen is leuk en tijdens de Kinderboekenweek wordt niet alleen op school extra aandacht besteed aan kinderboeken, ook de bibliotheek organiseert speciale activiteiten. Ieder jaar wordt er een speciaal Kinderboekenweekgeschenk uitgegeven. Dit jaar is dat” Kattensoep” geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.
Dit boek krijg je gratis bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken bij de boekhandel.

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen?
En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt,begint de tijd wel erg te dringen…

Voor jongere kinderen is er altijd het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat Knikkeruil. Geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden. Knikkeruil is in de boekwinkel te koop voor € 6,95.
Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Muzieklessen op school

Maandag 11 september zijn de AMV-les voor groep 4 weer gestart. Juf Paula Schoenmaker van de muziekschool komt bij ons en geeft 20 basislessen muziek op maandagmiddag, eens per 14 dagen. Alle kinderen van groep 4 doen er aan mee.
‘Muziek Mix’ is de nieuwe naam voor het vervolg op de basislessen AMV, bestemd voor groep 5 leerlingen. Ook zij zijn al weer begonnen. De lessen zijn een mix van muziek maken en muziek leren. Kinderen zingen en spelen op instrumenten (keyboard, ukelele, blokfluit) en werken aan maat/ritmegevoel, gehoor, muzikale begrippen en noten lezen. Daarmee is Muziek-Mix de ideale voorbereiding om later een instrument te gaan bespelen! Fijn dat de muzikale talenten zo dicht bij huis ontwikkeld kunnen worden. We zullen dit jaar vast meer van deze muziektalenten horen!