Voorwoord

14 november 2017

in Voorwoord

Beste lezer(es),

Bent u al gewend geraakt aan dat extra uurtje van de wintertijd? Ik kan hier wel aan wennen hoor;-) Met het gure weer buiten was dat extra uurtje slapen wel fijn die zondagochtend. Gelukkig viel de verwachte storm in Heeg gelukkig wel mee, maar wel erg jammer dat de Spokentocht daardoor helaas afgelast moest worden! Maar met dat slechte weer zou het wel erg spookachtig voor de kinderen zijn geweest. Hopelijk is het weer de volgende keer beter en kunnen de kinderen weer volop genieten van de spannende tocht over het water.

Maar al snel is het 11 november en kunnen de kinderen alsnog de duisternis in om met hun mooi versierde lampions langs de deuren te gaan. Laten we dan maar de oprit / deur spannend versieren met mooie lichtjes om een mooie sfeer te krijgen. Kunnen de kinderen eerst nog even goed oefenen met zingen, voordat ze dan getrakteerd kunnen worden op wat lekkers.

Voor de oudere jeugd (en ouderen die zich ook nog jong voelen) staat er ook weer wat leuks op het programma in Heeg: de Barretocht. Ook zingen net als met Sint Maarten, maar dan laten we de lampion thuis 😉  Diverse horeca hebben ook dit jaar weer een kroegentocht georganiseerd met diverse live muziek acts.

Tja, en dan is er nog een evenement die ik niet onopgemerkt kan laten: Sinterklaas. Jawel, het is alweer zover! Op 25 november wordt hij weer verwacht in Heeg. Vele kinderhartjes kloppen harder bij de gedachte en zijn alweer druk bezig met hun verlanglijst(je). Voor de schoolkinderen (van heel jong tot oud) hebben wij als redactie van de Sylboade weer een kleurwedstrijd georganiseerd. Achterin deze Sylboade leest u hier alles over en de kinderen zullen de Kleurplaten wel aangeboden krijgen op hun school of opvang. We hopen weer op vele mooie tekeningen.

Veel leesplezier met de vele ingezonden verslagen en artikelen.

Marcel Langeland

Namens de redactie van de Sylboade