Plaatselijk Belang Heeg

18 december 2017

in Plaatselijk Belang Heeg

Beste Heechemers,

Onlangs hebben we ons jaarlijks overleg gehad met de plaatselijk belangen van Gaastmeer en Oudega/Sanfirden/Idzega. Een overleg waar gezamenlijke belangen worden besproken.

  • Fietspad Heeg – Oudega: zo langzamerhand is dit een gevaarlijk fietspad, omdat de tegels uit elkaar gaan en er ruimtes ontstaan tussen de tegels. Race fietsers pakken de openbare weg. Het is wachten op een ongeval met de gemeente als verantwoordelijke partij. Diverse klachten zijn er al geweest en men heeft hier en daar een aantal plekken opgeknapt. Een lapmiddel, dit fietspad vraagt om een duurzaam herstel. We hebben de gemeente op hun verantwoordelijkheid gewezen en hopen dat u dit via de gemeentelijke meldlijn ook wilt doen.
  • Fietspad Heeg – Gaastmeer: dit is er nog steeds niet. Veel fietsers en een te hoge snelheid van het wegverkeer geven een onveilige situatie. We pleiten er ieder jaar weer voor, maar het staat onderaan op de verlanglijst van de gemeente. De aanhouder wint.
  • Rondweg Heeg: helaas wil de gemeente geen straatverlichting aanbrengen langs de rondweg. Wat we wel aangekaart hebben is de slecht zichtbare belijning. We houden de vinger aan de pols.

Haven Foekema Het heeft veel te lang geduurd naar ons idee, maar het is eindelijk zover. De aanbesteding is in volle gang en in december moet duidelijk worden wie de haven bouw- en woonrijp mag maken. In januari 2018 moet hiermee worden gestart. We hopen dat de entree van Heeg vanaf het water dit jaar aanzienlijk wordt verbeterd. 

IJSPRET

Bij de passantenhaven is een verhard veld, onze plaatselijke ijsbaan van 800 m2. IJsclub Heeg zorgt samen met de brandweer dat er ’s winters een laagje water op staat. Bij vorst kan de jeugd hun baantjes trekken op dit mooie pleintje. Helaas hebben we afgelopen winter moeten constateren dat het eerste laagje ijs werd vernield. Hierdoor was het ijs direct zo beschadigd dat schaatsen onmogelijk bleek. Bij deze de oproep, laat de natuur even zijn werk doen, zodat er na enkele nachten vorst geschaatst kan worden. We rekenen op ieders medewerking.

 Plaatselijk Belang Heeg wenst u allen prettige feestdagen en een gezond 2018.